Peste 500 de elevi au participat, astăzi, la deschiderea noului an şcolar, la Şcoala Gimnazială nr. 9 din Reşiţa, împreună cu dascălii şcolii, părinţi, mătuşi, unchi şi bunici, cu oficialităţi şi cu preotul care a asigurat sfeştania. Cea mai consistentă parte a festivităţii de deschidere a constituit-o slujba religioasă, care a durat o jumătate de oră. În cuprinsul slujbei, a fost prezentat şi mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în care elevii au fost îndemnaţi să fie studioşi, să se ferească de pericolele internetului şi să nu se instruiască numai pentru diferite profesii, ci şi pentru a fi „cetăţenii Patriei Cereşti”, fiindcă acesta ar fi scopul ultim al vieţii.
După slujbă şi tradiţionala sfinţire cu buchetul de busuioc, conducerea şcolii, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar judeţean, ai Primăriei Reşiţa, reprezentantul părinţilor şi cel al pompierilor au transmis salutul lor către elevi şi îndemnul de a învăţa bine. După mesajele scurte şi la obiect, elevii din clasele pregătitoare au fost invitaţi să intre în şcoală pe sub Podul de Flori, alcătuit de colegii lor mai mari.
Şcoala Gimnazială nr. 9 din Reşiţa a primit, anul acesta, 40 de elevi în clasa pregătitoare, organizaţi în două clase, şi încă 10 elevi în clasele mai mari, care s-au transferat de la alte şcoli, în total 50 de elevi noi. Colectivul şcolii este alcătuit din 40 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar. Conducerea şcolii este asigurată de prof. Carmen Bortiş – director, şi prof. Laura Ciurea – director adjunct.
Directorul Carmen Bortiş ne-a declarat: „Ne-am asigurat că şi în acest an toate lucrurile să fie la cotă maximă. Începem noul an şcolar cu 530 de elevi. Ne-am fi dorit mai mulţi copii, mai ales că avem şi resurse materiale şi dascăli, dar, ne-am menţinut la nivelul anului trecut. Pot să vă spun că peste 90 la sută dintre cadrele didactice ale şcolii noastre sunt titulare, cu gradul I, cu gradaţii, cu experienţă la catedră şi cu rezultate foarte bune. Sperăm că, anul acesta, ca urmare a performanţelor pe care le-am obţinut în anul şcolar trecut, cu rezultate deosebite la evaluarea de clasa a VIII-a, unde am avut note mari şi nu am avut niciun elev picat, cu rezultate foarte frumoase la concursurile şcolare pe ţară, la olimpiadele şcolare, chiar pe ţară, să fim cât mai atractivi şi să vină cât mai mulţi copii spre şcoala noastră. Aş adăuga şi faptul că de anul acesta, în şcoala noastră încercăm să venim şi în întâmpinarea părinţilor şi să le oferim elevilor din ciclul primar un program de after-school”.
Cât despre elevii din clasele mici, o fetiţă ne-a spus că vine la şcoală să citească şi să socotească, un băieţel a spus că vine să se joace, iar altul, că vrea să se facă aviator.