Menu

Articol

Pompierii militari cărăşeni au plecat spre „tragedia“ din Capitală

În această dimineaţă a fost declanşat cel mai amplu exerciţiu naţional „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepţiei naţionale de răspuns post-seism. Scenariul este unul sumbru, un cutremur de Conform de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală, din Caraş-Severin 95 de pompieri militari cu 17 autospeciale au plecat deja spre locul tragediei.

Raed Arafat, a explicat în mare cum se desfăşoară totul, cel puţin la acest moment scenariul este: un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, la adâncime de 140 de kilometri, care a avut loc, ca epicentru, în zona seismică Vrancea, locatitatea Nereju, iar durata cutremurului a fost de 57 de secunde. Unda sesimică a avut ca axă de deplasare direcţia sud-vest şi nord-esţ afectând cel mai mult Municipiul Bucureşti. Arafat a anunţat că de la momentul în care a fost declanşat acest exerciţiu, comunicaţiile la nivelul Municipiului Bucureşti şi între Municipiul Bucureşti şi restul ţării au fost întrerupte până la ora 10.30.

„Exerciţiul de care vorbim are ca menire testarea concepţiei de răspuns la cutremur, modul cum reacţionează fiecare din judeţele din ţară pentru a veni în sprijin către zonele care sunt calamitate şi, foarte importanţ modul în care reacţionează autorităţile din b şi autorităţile centrale în astfel de situaţii.În cadrul cutremurului sau în cadrul exerciţiului urmează să se facă mai multe testări şi mai multe scenarii care să ne permită să testăm diferite aspecte, precum scenariul care a fost pe testarea sistemului de comunicaţii şi al luării deciziilor fără să fie în legătură cu autorităţile centrale şi fără să fie emise ordine, pentru că nu era posibil să emitem ordine de la 8:37 şi până acum un sfert de oră aproximativ“, a spus Raed Arafat.

Totul este foarte bine supravegheată, timp de cinci zile în unele zone se vor efectua căutări ale persoanelor date dispărute, iar în perimetrul deuastrului urmând să fie prezenţi reprezentanţi ai NATO, UE, Agenţia Federală pentru Managementul Situaţilor de Urgenţă, monitorizează timpii de reacţie ale tuturor părţilor implicate. (Foto: IGSU)

Powered by Jasper Roberts - Blog