Matei Lupu, prefectul judeţului pare să nu renunţe la ideea că repetatele întreruperi de energie care au ridicat zilele trecute probleme, trebuie rezolvate. Astfel, Lupu a avut ieri, 23 ianuarie, o întâlnire cu Daniel Tudose, CEO al TMK Hydroenergy Power, parte a grupului CEZ România şi distribuitor de energie electrică pentru ENEL Distribuţie Banat.
„În cadrul discuției pe care am ținut să o am cu domnul director, în urma acelor întreruperi repetate ale energiei electrice, mă refer la cele înregistrate în localitățile Brebu Nou şi Gărâna, unde TMK Hydroenergy este distribuitor, am fost informat că se vor face toate eforturile pentru a nu mai fi probleme în acest sens. Sunt pregătiți cu echipe de intervenție în cazul în care, din cauza fenomenelor meteo, astfel de situații vor mai apărea, iar de îndată ce vremea o va permite, vor fi executate lucrări de îndepărtare a vegetației care poate afecta liniile de transport al energiei electrice“, a spus Matei Lupu.
De altfel, prefectul a mai precizat că a fost solicitat sprijin în acest sens având în vedere că o parte din această zonă este inclusă în Parcul Național Semenic – Cheile Caraşului
. „Vom face toate demersurile necesare. În cel mai scurt timp, voi avea o întâlnire şi cu reprezentanții Enel, pentru a vedea care sunt soluțiile pe care aceştia le au ca să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații mai mult decât neplăcute, atât pentru locuitorii acestor zone, cât şi pentru cei care îşi doresc să investească în dezvoltarea turismului montan“, a mai adăugat Lupu.
De precizat faptul că în judeţul Caraş-Severin, compania derulează în prezent un proiect pentru extinderea sistemului de înştiinţare – alarmare a populaţiei în caz de dezastru. Proiectul a fost demarat şi dezvoltat în colaborare cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Beneficiarii direcţi ai modernizării în valoare de aproape jumătate de milion de euro sunt membrii comunităţilor din aval de barajele Gozna, Valiug, Secu şi Trei Ape, dar şi autorităţile publice locale care pot răspunde rapid unei eventuale situaţii de criză. Proiectul presupune extinderea sistemului şi în judeţul Timiş, până la ieşirea din ţară, facilitând astfel colaborarea instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă din cele două judeţe.