Săptămna trecută, înainte de plecarea la Bruxelles, primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa a prezentat situația creanțelor bugetului local la nivelul lunii septembrie 2016. Potrivit rapoartelor prezentate într-o conferință de presă, bugetul are de încasat creanțe în valoare de 60 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane de lei reprezintă impozite neplătite pe clădiri și terenuri.
În opinia edilului-șef, mulți agenți economici plătesc un impozit pe imobilele deținute care nu corespunde cu realitatea, iar acest lucru se datorează diferitelor artificii ce nu sunt permise de lege.
„Sunt clădiri care însumă mii de metri pătrați. Repet, mii de metri pătrați, pe care plătesc 1.200-1.300de lei pe an (valoarea chiriei lunare pentru o masă închiriată de un comerciant într-o astfel de clădire, n.r.). Nu este normal să fie așa. Aceste clădiri nu sunt la periferie, ci în centrul municipiului sau la Victoria. Vom demara o investigație în perioada următoare, pentru a vedea cum s-au făcut evaluările și reevaluările acestor clădiri, pentru că noi avem suficiente suspiciuni că primăria Reșița a fost fraudată prin diminuarea acestor valori ale clădirilor“, a spus Ioan Popa.
Primarul Reșiței este convins că acești agenți economici au plătit până acum un impozit fals, mult sub valoarea reală, ceea ce este dăunător atât pentru bugetul local, cât și pentru comunitate.