Menu

Articol

Primarul Reşiţei: „Nu am nimic cu Armaşu, Penny rămâne în picioare!”

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, împreună cu viceprimarul, Paul Vasile, au susţinut, astăzi, o conferinţă de presă, pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de pe strada Fântânilor, cunoscută, mai nou, reşiţenilor sub numele Zona Penny, având în vedere că pe acel spaţiu s-a construit supermarketul Penny. Conferinţa de presă a fost organizată ca urmare a „agitaţiei” produse în jurul acestui subiect, după şedinţa de Consiliu Local, de luni, când s-a discutat despre demolarea unor clădiri din Zona Penny. Trebuie precizat că acele construcţii din Zona Penny aparţin omului de afaceri Valentin Armaşu.

„Cu Vali Armaşu, fost Vali Harbuzaru, mă cunosc de peste 20 de ani, mă cunosc cu părinţii lui. Nu am absolut nimic cu el, personal. Ei au avut o evoluţie interesantă, au făcut afaceri, nu le discut cât de bune, e treaba dânşilor,... Este unul dintre cei care au investit în Reşiţa, însă, pentru clarficiarea opiniei publice trebuie să ştim următoarele. Avem în faţă primul PUZ din zona Fântânilor, făcut de Primavera Design, din Deva, în anul 2013. În acest PUZ, pe malul drept al Bârzavei, apare o spină verde, după cum o numesc arhitecţii. Mă refer la această zonă, care vine de la CET şi vine frumos, pe malul Bârzavei, cu un spaţiu verde, o alee de promenadă şi o cale de circulaţie, cu două benzi. Acesta este proiectul pentru strada Fântânilor, pentru magazinul Penny”, a precizat Ioan Popa.

Trebuie un spaţiu de circulaţie şi trebuie redat malul Bârzavei reşiţenilor

„În acest PUZ sunt nenumărate locuri, în cadrul documentaţiei, unde scrie negru pe alb: Se impune interdicţie de construire pe malul Bârzavei, pe o fâşie de 10 metri de la digul râului şi se impun plantaţii de aliniament pe calea ferată, pe aprtea cealaltă. Intervenţiile radicale vor elibera malul râului pentru a participa mai bine la cadrul urban. Se va închega o spină verde pe malul apei. Construcţiile nou propuse se vor orienta cu faţada principală spre râul Bârzava şi spre noua stradă, creată dincolo de fâşia verde amintită. Scrie clar!

Cu alte cuvinte acest PUZ stauează clar să ne întoarcem cu faţa spre râu, aşa cum se întâmplă în Lugoj, pe malul Timişului, aşa cum se întâmplă în Timişoara, pe malul Begăi, aşa cum se întâmplă în Oradea, pe malul Crişului, aşa cum se întâmplă în Bucureşti”, a mai afirmat Popa.

Clădirile de pe malul Bârzavei nici nu există!

Atât Ioan Popa, cât şi viceprimarul Paul Vasile au subliniat ceva paradoxal: clădirile de pe malul Bârzavei, unde se află un club-restaurant, biroruri şi un magazin de mobilă, nu există! Practic, conform proiectului ele trebuiau demolate în timpul amenajării acelui spaţiu. Clădirile au fost ale vechiului Prescom, au fost acolo construcţii vechi, casa portarului, birouri şi garaje. Clădirile actuale au fost reamenajate fără autorizaţie. Pe acestea nici nu se poate încasa impozit, pentru că în documente ele nu există. Deci, în mod clar şi legal, trebuie demolate, au susţinut Ioan Popa şi Paul Vasile.

În ceea ce priveşte PUZ-ul modificator, primarul şi viceprimarul susţin că este ilegal şi a fost făcut, de fosta administraţie, cu scopul de a încerca introducerea în legalitate a unor construcţii fără autorizaţie. Despre demolarea magazinului Panny, nici nu s-a pus problema!

Powered by Jasper Roberts - Blog