Luni, 16 iulie, în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a avut loc o întâlnire în care s-a discutat problema tot mai gravă a apei potabile din municipiu, la întrunire fiind prezenţi, printre alţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, primarul Felix Borcean, viceprimarul Marius Isac, city-managerul Andrei Ungur, prefectul Matei Lupu, şi directorul Aquacaraș SA, Nicolae Miu Ciobanu.
Edilul Caransebeșului a făcut o scurtă prezentare a situaţiei, precizând că discuțiile s-au împotmolit la achiziționarea terenului pentru continuarea canalului care să facă legătura dintre pârâul Dalci şi Lacul de acumulare de la Zervești. „Noi trebuia să facem raport de evaluare prin care să se stabilească un preț pe metrul pătrat mult mai mic decât cel cerut de proprietarii de acolo, unii dintre aceştia nefiind dispuși să negocieze. Așa cum s-a spus, soluția e exproprierea. Dacă era vorba despre terenul Caransebeșului, era simplu, nu mai discutam”, a spus Felix Borcean.
Nicolae Miu Ciobanu a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește apa care ajunge la robinetele caransebeșenilor, afirmând că societatea pe care o conduce nu mai poate să asigure calitatea apei potabile. „Este posibil să ajungem în situația de a nu mai distribui apă potabilă, ci apă menajeră, iar asta înseamnă că ar suferi 25.000 de oameni. Este o situație de urgență!”, a adăugat directorul Aquacaraş SA.
Erwin Luci, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Banat, a propus o soluţie, şi anume preluarea cursului pârâului Dalci, care acum aparține de Primăria Turnu Ruieni, în patrimoniul acestei instituţii, însă, în final, părțile au convenit ca Primăria Caransebeș să comande în cel mai scurt timp un raport de evaluare a terenului unde e nevoie de devierea pârâului Dalci, iar Apele Române să realizeze ridicarea topo și identificarea pe teren a proprietarilor.