Studenţii de la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, care au alergat din poartă-n poartă ca să completeze chestionarele privind „Studiul de cercetare publică”, în toamna anului trecut, îşi aşteaptă banii promişi pentru munca lor. În jur de 300 de studenţi ai universităţii reşiţene au contribuit la adunarea datelor pentru elaborarea studiului, fiecare student având promişi 2 lei pentru un chestionar completat. Minimumul de chestionare cerute unui student a fost de 100. Aşadar, pentru minimul realizat, un student ar trebui să primeasă 200 de lei. Bani buni pentru un ceai, la un party, cu muzica aferentă. Sau pentru chiria la cămin. Totuşi, studenţii reşiţeni ni s-au plâns că nu au primit încă banii penru colectarea datelor, realizată în perioada octombrie-noiembrie 2016.
Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, spune că faptul că încă nu s-au plătit banii nu este de responsabilitatea sa.
„Vă spun eu sigur că am plătit universităţii cel puţin jumătate din bani, în luna decembrie. Însă, încă, mai sunt de introdus date în calculator. Studenţii vor fi plătiţi cu siguranţă. În maxim două săptămâni vom începe să dăm informaţii publice din acest studiu”, a spus Ioan Popa.
Prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa, Cristian Chioncel, ne-a informat că încă se lucrează în introducerea informaţiilor în baza de date.
„Undeva la jumătatea datelor au fost introduse în sistemul informatic. În total avem de introdus peste 30.000 de chestionare în calculator. Aceasta este în responsabilitatea noastră şi este o chestiune de zile. Imediat ce se va termina operaţiunea şi vom transmite datele la Primărie, vom plăti şi studenţii. Aceştia vor fi plătiţi proporţional cu numărul de chestionare completate”, a spus Cristian Chioncel.
Reamintim că, după cum declară organizatorii, recensământul va oferi informaţii despre toţi cetăţenii care au domiciliul în oraș, inclusiv despre cei plecaţi temporar la muncă sau la studii în străinătate sau în alte localităţi din ţară. De asemenea, prin intermediul acestui studiu de cercetare se doreşte consultarea populaţiei cu privire la cele mai importante obiective de dezvoltare a municipiului, cum ar fi: anveloparea blocurilor, reintroducerea tramvaiului, funicular, turism etc.