Menu

Articol

Reşiţenii au completat 9.000 de chestionare. Peste 20.000 de familii, încă nu!

Autor: 

Modul de desfășurare a studiului de cercetare, derulat de Primăria Reșița în colaborare cu Universitatea Eftimie Murgu (UEM) în această perioadă, pe raza orașului, a fost prezentat, în cadrul unei conferințe de presă găzduită de universitatea reşiţeană.

Rectorul UEM, conf. univ. dr. Andrade Bichescu, a subliniat faptul că studiul este o cercetare amplă și unică la nivel național, la care sunt angrenați 300 de studenți ai universității de la toate facultățile: Științe Sociale, Inginerie și management și Științe Economice. Obiectivul studiului este de a obține date referitoare la populație, forța de muncă, persoanele plecate în străinătate, dar și de a consulta populația cu privire la obiectivele majore de investiție ale administrației locale.

9.000 de reşiţeni au răspuns, urmează restul de 21.000!

Conform organizatorilor, până în prezent, au fost completate peste 9.000 de chestionare dintr-un total de 30.000. Rectorul a afirmat că va fi intensificat procesul de colectare a datelor din teren, iar la cei care au refuzat să răspundă inițial se va reveni în echipe mixte, astfel încât să fie acoperite toate unitățile locative din oraș. Chestionarul presupune un timp relativ scurt de completare, 10-15 minute, și cuprinde 27 de întrebări tip grilă, ultima întrebare solicitând opinia cetățenilor privind obiectivele de investiții.

Mai degrabă, consultare privind priorităţile

Directorul tehnic al Primăriei Reșița, Titiana Cătană, a precizat că studiul reprezintă mai degrabă o consultare publică privind prioritățile de investiții ale municipalității, cu scopul de a le proiecta în bugetele locale din următorii ani. Totodată, directorul din Primărie şi rectorul universităţii au făcut un apel la cetățenii Reșiței de a coopera cu studenții pentru a obține o imagine cât mai reală asupra situației existente și asupra așteptărilor și dorințelor pe care le au locuitorii municipiului.

Studiul se realizează la domiciliu iar operatorii chestionarelor se legitimează la intrarea în locuințele reşiţenilor. Toate informațiile obținute sunt confidențiale, protejate de lege și vor fi utilizate doar în scopuri statistice, așa cum reiese și din prima parte a chestionarului, transmite Cabinetul primarului Ioan Popa.

Powered by Jasper Roberts - Blog