La Reşiţa s-a desfăşurat, astăzi, Alaiul Primăverii, o manifestare unică în ţară, cu participarea a 33 de formaţii şi ansambluri artistice din toate zonele folclorice ale judeţului Caraş-Severin, precum şi cu formaţii de dansuri ţigăneşti, sărbeşti şi germane. La eveniment au participat aproximativ 600 de artişti populari, dansatori, instrumentişti şi solişti. Dacă alăturăm cei peste 2000 de reşiţeni care au asistat la Alaiul Primăverii şi la spectacolele folclorice din Parcul Tricolorului, avem de a face cu cel mai mare eveniment desfăşurat la Reşiţa, anul acesta.
„Cred că a fost cel mai frumos Alai al Primăverii, cel puţin, de când mă ocup eu de organizare!”, a afirmat directorul Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Gheorghe Ţunea. Cu toate aprecierile referitoare la eveniment, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al numărului de participanţi, Gheorghe Ţunea şi-a exprimat şi nemulţumirea că în afara manifestării au rămas câteva colective artistice care prezintă spectacole unice privind tradiţii străvechi şi originale, nemaiîntâlnite nicăieri în ţară, cum ar fi: „Nunta Cornilor”, „Tocma Cornilor”, „Berbecii” de la Slatina Timiş, „Leoarfele” de la Moldova Nouă, „Măimucile” din Valea Almăjului.
„Dar, ca de fiecare dată, ne-am bucurat de prezenţa „Urşilor” de la Ciclova Română, care sporesc animaţia acestei manifestări”, a mai precizat Gheorghe Ţunea.
Alaiul a străbătut Bulevardul Republicii din cartierul reşiţean Govândari, de la Liceul „Traian Vuia”, până în Parcul Tricolorului. În parc a început spectacolul folcloric cu participarea tuturor formaţiilor care au alcătuit alaiul. În deschiderea spectacolelor de muzică şi dansuri populare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, a lăudat manifestarea, promiţând sprijin şi în continuare din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru organizarea unor evenimente care promovează cultura şi tradiţiile populare.