Această competiţie finanţează proiectele în care tehnologia e pusă în slujba oamenilor şi rezolvă problemele cu care se confruntă societatea, eficientizează consumul de resurse, îmbunătăţeşte serviciile publice, creşte calitatea vieţii cetăţenilor sau reduce cheltuielile pe termen mediu şi lung pentru comunitate.
RO SMART caută soluţii în: educaţie, infrastructură, sănătate, siguranţă, transport, agricultură, energie şi mediu. El este noul format de anul acesta al competiíei „Ţara lui Andrei”, prin care s-au susţinut peste 87 de proiecte în valoare de 900.000 de euro.
În competiţie se pot înscrie ONG-urile, instituţiile publice, autorităţi ale administraţiei publice sau unităţi şi instituţii de învăţământ de stat.
Primăria municipiului reşedinţă de judeţ se prezintă în competiţie cu Proiectul „Reșița nu stă la coadă”, care propune digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile oferite de Primăria Municipiului Reșița, prin implementarea unei soluții de tip Smart City care va permite o gestiune inteligentă a fluxurilor de oameni către serviciile instituției. Concret, cetățenii vor avea posibilitatea de a lua bilete de ordine atât la locație cât și din mediul online – smartphone și site web, vor putea vedea mărimea cozilor, vor primi informații specifice despre serviciile dorite și vor putea acorda feedback. Sistemul va ajuta cetățenii să evite timpul pierdut în cozi, dar și administrația să acceseze datele în timp real despre starea cozilor cât și rapoarte agregate pe perioade din trecut. Problemele care le rezolvă platforma și beneficiile de viitor care le aduce : rezolvă lipsa unei informări potrivite cu privire la documentele necesare, elimină statul la coadă pentru serviciile primăriei, facilitează posibilitatea cetățenilor de a contribui la îmbunătățirea serviciilor prin feedback şi realizează raportarea de date specifice către managerii de servicii ale primăriei (număr de cetățeni serviți, timpi de așteptare, timpi de servire).
Primăria Reşiţa îi invită pe reşiţeni să voteze proiectul propus de ea, plecând de la ideea că votul publicului reprezintă 20% din punctajul unui proiect de acest gen în prima etapă a competiţiei RO SMART.
După votul publicului și prima evaluarea a juriului, proiectele ajung în etapa a doua, cea în care inițiatorii de proiecte vor susține ideea în fața juriului și vor primi punctajul final în cadrul competiției.
Pentru a vota, urmează link-ul: https://taraluiandrei.ro/ro-smart/infrastructura?page=2&i=123833&fbclid=...