Consiliul Local Reşiţa a votat, astăzi, în unanimitate, bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiei pe anul 2018. Bugetul Consiliului local Reşiţa este de 123 de milioane de lei, mai mic decât în anul 2017, când a fost de 149 de milioane de lei.
Referitor la bugetul Reşiţei pe anul acesta, primarul Reşiţei, Ioan Popa, a declarat:
„Bugetul a fost votat astăzi de consilierii locali, cărora le mulţumesc pe această cale. Sunt două pierderi mari faţă de anul trecut. Una dintre ele e constituită de diferenţa din impozitul defalcat pe salarii, unde am pierdut 5 milioane de lei. Iar cealaltă pierdere nu e neapărat o pierdere, e vorba despre redirijarea salariilor profesorilor. În loc să le treacă prin Primărie, se duc direct prin Inspectoratul Şcolar, ceea ce, pentru noi, dacă vreţi să vă spun sincer, este un beneficiu. În sensul că nu ne mai batem noi capul cu asta, o fac alţii. Sper să o facă cel puţin la fel de bine cum am făcut-o noi până acum”, a spus primarul Ioan Popa.
S-a economisit la alte capitole, să rămână pentru investiţii
„Însă, în ciuda acestor impedimente, am rămas cu 35 la sută investiţii şi undeva la 25 la sută pentru cheltuieli materiale, cu alte cuvinte acestea intră tot în zona de dezvoltare. Mai menţionez că nici în anii trecuţi, investiţiile nu au depăşit niciodată 25 la sută din buget! Salarizările au rămas undeva la 24-25 la sută, iar tendinţa mea e să cobor de acolo,... Să cobor până la 19-20 la sută. Pentru mine este încă nemulţumitor, dar venim de la 32 la sută în jos, ceea ce e o realizare”, a precizat Popa, bucuros că a diminuat cât de cât numărul de salariaţi şi fondul de salarii.
Investiţii pentru „un oraş fericit!”
„O foarte bună parte din investiţii se duc în şcoli. Ca şi anul trecut am concentrat sume în direcţia asta, am concetrat sume în zona pietonală, în zona de interes a tinerilor, în zona de joacă civilizată. Încercăm să facem oeaşul mai plăcut pentru cetăţeni. Cred că calitatea vieţii este foarte importantă într-o comunitate, e mai importantă, poate, decât multe alte lucruri care ni se par nouă semnifictive, De aceea le-am oferit consilierilor o carte care se numeşte „Oraşe pentru oameni”. Este o carte scrisă de unul din cei mai mari urbanişti la nivel mondial, Jan Gehl, un danez, care, practic, a reinventat oraşele”, a mai spus Ioan Popa, după ce în şedinţă a dat şi explicaţii pe larg cum ar trebui să arate Reşiţa ca să fie „un oraş fericit”! Cu multe alei, cu pietoni, biciclete, spaţii verzi şi maşini electrice, cu instituţii publice moderne.