Consiliul Local Reşiţa, întrunit, ieri, în şedinţă „de îndată”, a votat cu toate mâinile proiectul de hotărâre privind acordul de principiu în vederea participării Municipiului Reşiţa la cofinanţarea proiectului de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Caraş-Severin, pe faza şi obiectivul aferente oraşului Reşiţa.
Deşi s-a votat cu mâinile ridicate ferm, pe lângă feţe lungi, sobre, aşa cum le stă bine consilierilor în momente de maximă responsabilitate, liderii grupurilor PNL, Hadrian Popescu, şi PSD, Mirel Sabo, nu au scăpat prilejul să se înţepe demonstrativ înainte de vot.
„Suma reprezintă 2 la sută din valoarea lucrării, aşa cum aveţi şi în adresa venită de la ADI Acvabanat, şi proiectul de hotărâre prezentat azi este într-o formă total diferită decât cel din şedinţa trecută. Cu aşa ceva, pot fi de acord!”, a spus Hadrian Popescu.
„Aş vrea să-i reamintesc colegului că a participat la iniţierea acelui proiect”, a replicat Sabo, aparent calm, uşor ironic.
„Proiectul a fost făcut după un model prezentat de Consiliul Judeţean. Dacă vă uitaţi, ei au aprobat în aceeaşi formă pe care noi am respins-o data trecută!”, a răspuns Popescu, aparent şi mai calm, tot ironic.
Acord de principiu, conform înţelepciunii populare: „Fiecare cu partea mă-si !”
În conferinţa de presă de la finalul şedinţei, primarul Ioan Popa a explicat cum s-a dat acordul de principiu.
„Da, am reintrodus proiectul într-o formă corectată. Deci, ar fi trebuit, în varianta iniţială, să ne asumăm 2 la sută din totalul proiectului, în comun cu Consiliul Judeţean şi cu alţi parteneri din ADI Acvabanat. Noi, prin acest proiect ne asumăm 2 la sută strict din partea care ne revine, adică din un milion şapte sute şaptezeci de mii de lei (1.770.000 de lei)”.
„Nu vreau să ajungem în situaţia în care dacă, doamne fereşte!, Aquacaraş dă faliment, să participăm cu cotă din tot proiectul pe judeţ. Să-şi asume fiecare responsabilitatea pe partea sa din proiect”, a mai spus primarul Ioan Popa.