Menu

Articol

Se întâmplă şi în breasla avocaţilor: soţii Lucian din Caransebeş au fost trimişi în judecată!

O premieră pentru barourile din vestul țării, când doi avocați, soț și soție, sunt trimiși în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Ieri, Curtea de Apel Timișoara a respins ca neîntemeiate excepțiile privind nelegalitatea actelor de urmărire penală și administrării probelor invocate de soții Lucian Cristian Teodor și Lucian Roxana Elena, avocați cu domiciliu în Caransebeș.

Pe baza probelor și efectuării actelor de urmărire penală în dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, instanța Curții de Apel Timișoara a dispus „Începerea judecăţii cu privire la inculpaţi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, uz de fals în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 244 al. 1 C.penal cu aplic.art. 35 al.1 cp, art. 323 cp cu aplic.art. 35 cp, art. 320 cp cu aplic.art. 35 al. 1 cp. Fixează termen pentru începerea judecăţii la data de 18 septembrie 2015. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii“, se arată în Încheierea de ședință.

Între cei înșelați de avocatul Lucian Cristian Teodor se numără Primăria Municipiului Caransebeș, dar și două persoane fizice. Una dintre ele, Ion Pietraru, un potent om de afaceri, a simțit pe propria piele faptele săvârșite de avocat. Înşelăciunea se producea în momentul achitării de către client a taxei judiciare de timbru. Avocatul solicita o sumă de bani, pe care urma să o plătească în instanţă, însă, în realitate, depunea la Trezorărie sau la Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Municipiului Caransebeş o sumă modică, după care modifica chitanţa pe calculator, scanând atât ştampila şi antetul, cât şi semnăturile de pe chitanţa originală

În două dintre cauzele pe care le avea pe rolul Tribunalului Iaşi, Ion Pietraru povestește cum a fost nevoit să plătească de fiecare dată taxa de timbru, reprezentând 10 la sută din valoarea totală. Astfel, în Dosarul 1864/99/2012, suma de achitat în instanţă era 214.000! În realitate, la Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Caransebeş, Teodor Cristian Lucian a depus doar 21.400 de lei. În acest caz, susţine omul de afaceri, statul a fost furat , prin modificarea chitanţei pe calculator, cu suma de 192.600 de lei. În alt dosar, 11356/99/2011, ar fi trebuit plătită în instanţă suma de 134.555 de lei sub formă de taxă de timbru, însă, la acelaşi serviciu de taxe şi impozite avocatul avea să depună doar 360,50 de lei, statul fiind furat cu 134.194,50 de lei. De fiecare dată omul de afaceri a plătit la timp taxele de timbru, deoarece avocatul susţinea că, în cazul în care nu făcea acest lucru, i se anulau acţiunile în instanţă. Întâmplarea a făcut ca Ion Pietraru să afle că, într-un proces, nu ar fi trebuit să plătească taxa judiciară de timbru de 214.000 de lei şi a cerut avocatului să o retragă şi să i-o înapoieze. Nu doar că nu s-a întâmplat aşa, dar din dosarul cauzei a dispărut chitanţa doveditoare a achitării de către firma acestuia a sumei respective. Mergând pe fir, Ion Pietrau a ajuns la Serviciul Taxe şi Impozite al primăriei din Caransebeş unde a descoperit o chitanţă din care reieşea că plătise doar...21.400 de lei.

Powered by Jasper Roberts - Blog