Menu

Articol

Se apropie Apocalipsa: PSD nu vrea demiterea lui Ghiorghioni, deși acesta este trimis în judecată (UPDATE)

Consilierii județeni ai PNL pun astăzi în discuție demiterea vicepreședintelui Ionesie Ghiorghioni, trimis în judecată în două cauze penale, inclusiv pentru fapte de corupție, de luare de mită. Potrivit instanței de judecată, Ghiorghioni se află sub control judiciar și nu are voie să se apropie de locul său de muncă de la CJ. Situația persistă din luna mai, atunci când vicepreședintele a fost arestat în urma unui flagrant al DNA.

Ionesie Ghiorghioni poate fi demis prin votul a două treimi din numărul total de 31 consilieri județeni. Un simplu calcul arată că liberalii ar avea nevoie de 21 de voturi pentru a-l demite, în condițiile în care ei se bazează doar pe 17-18 consilieri județeni. Deși este greu de crezut vicepreședintele CJ poate să primească un ajutor nesperat din partea consilierilor PSD, care, ieri, în ședință a Biroului Permanent Județean, au hotărât să nu se prezinte la vot, blocând în acest fel procesul demiterii lui Ionesie Ghiorghioni din funcția deținută. Aceasta, în ciuda faptului că cel vizat este liberal și nicidecum social-democrat.

„PSD nu se amestecă în treburile interne ale PNL, ce pot fi rezolvate de partidul respectiv, deși acesta pare în derivă la noi în Caraș-Severin. Dacă îl dădeau afară din partid (pe Ionesie Ghiorghioni, n.r.) nu mai era nevoie să luăm o astfel de hotărâre. Noi ne vom abține de la acest vot. Liberalii să-și fi rezolvat în partid problemele și să nu fi venit acum cu astfel de propuneri“, ne-a mărturisit unul dintre consilierii județeni ai PSD.

Liberalii cred că o astfel de atitudine denotă infantilism politic și nu face decât să aducă prejudicii imaginii instituției Consiliului Județean Caraș-Severin.

UPDATE, ====================== ora 16,50

Ceea ce era de așteptat, s-a întâmplat. Grupul politic, format din PSD, ALDE și UNPR s-a ținut de cuvînt și a părăsit sala, refuzând să voteze demiterea demiterea vicepreședintelui CJ, datorită faptului că: „Am considerat că procedura de demitere nu este cea corectă. Existau două soluții mult mai simple decât aceasta, adică demisia lui Ghiorghioni din proprie inițiativă sau excluderea din Partidul Național Liberal. Atunci, automat se elibera postul de vicepreședinte și se putea trece la faza următoare, de alegere a unui nou vicepreședinte“, după cum spunea consilierul PSD, Ion Spânu.

Dezamăgit de atitudinea consilierilor PSD, ALDE și UNPR, vicepreședintele CJ, Ilie Iova, a mărturisit: „Sincer să fiu, mă surprinde poziția colegilor din acest grup politic, pentru că am explicat, zic eu, foarte clar, de ce doresc acest lucru printr-o decizie administrativă. Era singura măsură pe care noi, Consiliul Județean, puteam să o luăm în baza Legii 215. Celelalte discuții, vis-a-vis de luarea unei poziții politice, erau mult mai dificile, mai complicate. Eu am dorit să scurtez cât mai mult timpul acesta de rezolvare a problemelor“.

În aceste condiții, se vor căuta noi soluții legale pentru demiterea vicepreședintelui CJ care are interdicție de a se apropia de locul său de muncă din CJ Caraș-Severin.

consilieri județeni

Powered by Jasper Roberts - Blog