În şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin de joi, 22 iunie, au fost votaţi reprezentanţii instituţiei în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş. Conform legii, candidaţii pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş au fost selectaţi de o firmă specializată, deja celebra firmă de „vânători de capete”. Firma a confirmat îndeplinirea condiţiilor pentru 16 candidaţi, toţi aceştia fiind puşi pe lista ce urma să fie votată. Grupul liberalilor, prin vocea liderului de grup, Ioan Cojocariu-Coajă, a protestat, solicitând ca în componenţa Consiliului de Administraţie al Aquacaraş să fie respectată configuraţia politică rezultată în urma alegerilor pentru Consiliul Judeţean, astfel ca pe lista de candidaţi, grupul PSD-PMP să propună 4 candidaţi, iar grupul PNL, 3 candidaţi. Preşedintele Silviu Hurduzeu a explicat că nu se poate şi a impus, democratic, prin votul majorităţii, procedura de vot. Nemulţumiţi de procedură, liberalii nu au votat.
Pe cine susţine Consiliul Judeţean în Consiliul de Adminstraţie Aquacaraş
Astfel că au fost acceptaţi cei 7 candidaţi ai PSD, care au întrunit votul majorităţii. Membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Aquacaraş, votaţi, propuşi şi susţinuţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin sunt: Vladimir David, Solomia Anghel, Mihai Chelbea, Ecaterina Zavatsky, Aurel Marinescu, Mihai Trifunescu şi Ioan Bălănescu.
Reprezentanţii susţinuţi de grupul PNL, Anatoli Liber, actualul director şi membru în CA, şi Vasile Megan, au ieşit, deocamdată, de pe lista de propuneri pentru Consiliul de Administraţie al Aquacaraş. Liberalii nu au mai votat, deoarece, chiar dacă votau, nu aveau numărul de voturi necesar.
E drept că membrii Consiliului de Administraţie al Aquacaraş vor fi aleşi de către Adunarea Generală a Acţionarilor, for de conducere în care, pe lângă Consiliul Judeţean, mai fac parte reprezentanţii celor 8 oraşe din Caraş-Severin. Iar, din aceste 8 oraşe, 5 sunt ale liberalilor. Astfel că, la alegerea CA de către AGA, dacă se voteză cumulativ, adică, fiecare reprezentant să aibă un vot, liberalii îşi vor putea şi ei impune reprezentanţi în Consiliul de Administraţie.
Hurduzeu îi linişteşte pe liberali, dar, liberalii nu sunt liniştiţi
Liberalii, însă, conform declaraţiilor din plen, se tem că la şedinţa AGA, Consiliul Judeţean se va preleva de faptul că deţine 66,43 la sută din acţiuni, blocând posibilitatea acţionarilor minoritari să îşi aleagă reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş. Silviu Hurduzeu şi secretarul Consiliului Judeţean, Darian Ciobanu, i-au liniştit pe liberali, spunându-le că nu e aşa şi că legea le dă dreptul să voteze cumulativ, ceea ce avantajează acţionarii minoritari, adică, oraşele în cazul de faţă. Liberalii, totuşi, nu păreau liniştiţi.
La şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin a participat şi senatorul liberal Ion Marcel Vela, care, şi el, a cerut cuvântul şi a protestat faţă de procedura de vot şi de faptul că PSD-iştii din Consiliul Judeţean vor să ia toate funcţiile. Vela a fost extrem de dernajat şi de formula folosită de Silviu Hudruzeu: „Consiliul Judeţean doreşte să-şi maximizeze şansele pentru a conduce Aquacaraş”, deoarece, consideră Vela, primarii sunt cei care sunt răspunzători, în primul rând, de efectuarea şi calitatea lucrărilor.
Adunarea Generală a Acţionarilor Aquacaraş se va întruni în cel mult 30 de zile, socotite din data de 22 iunie, a.c.