Deputatul PSD de Caraș-Severin, Ioan Benga, face parte din categoria românilor care se pricep la toate. Ne-a dovedit-o în numeroase rânduri, prin implicări în actul educațional din județ, deși nu aceasta-i menirea sa în teritoriu, prin prezența la ședințele consiliului local, în tribuna din Valea Domanului și la întâlnirile cu anumiți oameni de afaceri.
Vineri seara, am văzut o altă față a deputatului social-democrat. Cea de organizator de spectacole, pompos intitulat: „Spectacol sportiv muzical dedicat marilor campioni ai lumii din municipiul Reșița“. Lăsăm la o parte titulatura agramată și lipsa semnelor de punctuație, dar nu putem să nu constatăm că totul n-a fost decât un fâs mediatic.
Deputatul se aștepta ca la acest „spectacol sportiv muzical“ să fi venit, în afară de Gabriela Szabo, ministrul Sportului, și Sorin Grindeanu, ministrul Comunicațiilor, Alin Petrache, președinte Comitetului Olimpic Român, dar și Dorinel Munteanu, alături de doi mari campioni mondiali ai Reșiței și României: Maria Zsizsik, popice, și Feri Vaștag, box. Până la urmă, nu a venit nici Grindeanu, nici Petrache și nici măcar Dorinel. Nici măcar invitații, dovadă că sala a fost pe jumătate goală. În plus, față de cei doi sportivi, a fost prezentă și campioana de la natație, Luminița Dobrescu.
Ioan Benga a încercat să le facă de toate, de la centrat la dat cu capul, cum se spune în fotbal. A fost și amfitrion, dar și moderator și a asigurat și lectura textului ce însoțea imagini din arhiva lui Feri Vastag. Cu documentarea a stat prost, dovadă că, la un moment dat, ministra l-a întrebat de unde a luat datele despre ea și, înainte să-i spună că erau eronate, deputatul i-a răspuns șăgalnic: „de pe surse“.
„Spectacolul sportiv muzical“ s-a dovedit o activitate personală, privată chiar, dovadă că ministra, Feri Vaștag, Maria Zsizsik și Luminița Dobrescu au primit diplome de mulțumire în numele reșițenilor din colegiul reprezentat de domnul deputat. Sigur, cei trei au fost mari campioni, însă ceea ce uită deputatul PSD Ioan Benga e faptul că la Reșița s-au născut și format și alți campioni europeni, mondiali și olimpici, precum atletul Gheorghe Megelea, gimnaștii Răzvan Șelariu, Ion Popescu și Flavius Koczi ori luptătoarea Alina Vuc cărora nici măcar nu le-a amintit numele în acest „spectacol sportiv muzical“.
Poate o va face într-un alt spectacol de acest gen ce ne-a amintit de altele pe vremea Cântării României.