Cu o situaţie economică interesantă, o creştere economică bazată preponderent pe consum de importuri, afectată de schimbările pe plan mondial, ţintă a emigranţilor şi un stat perceput ca avînd o atitudine ostilă, chiar duşmănoasă faţă de cetăţean, cu vecinătate apropiată frămîntată de tensiuni şi minorităţi agresive, România pare astăzi mai vulnerabilă ca niciodată. S-a vorbit, şi la Băile Herculane, de către PSD, şi la depunerea moțiunii de cenzură în Parlament, de existența statului paralel. Eu i-aş spune statul captiv! Alături de crizele economice, mondială şi cea românească, un fenomen ce constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale este corupţia. Corupţia provoacă, în primul rînd, neîncredere în principalele instituţii ale statului, afectează relaţiile sociale, subminează fundamentele democratice ale societăţii şi credibilitatea statului pe plan internaţional. De asemenea, generează relaţii ce pot fi uşor exploatate de către crima organizată, terorism şi alte tipuri de infracţiuni care alterează coeziunea socială.
România pare un stat captiv în mîinile unor bande de golani, să nu le spun de crimă organizată, care controlează felii din economie, societate şi statul de drept, independente de puterea vremelnică! Pentru a scăpa de această imagine, este nevoie, în primul rînd, de reclădirea încrederii!
Turcia, care în ciuda politicii sale neo-osmaniste rămîne o mare putere regională, a trecut printr-o situație asemănătoare, rezolvată ca în Orient: la 12 septembrie 1980, Generalul Kenan Evren prelua puterea: după o guvernare de dreapta, anti-socială şi coruptă, care a decimat pătura mică şi mijlocie de comercianţi şi a scăpat inflaţia de sub control, Evren a dat o lovitură de stat, a desfiinţat partidele politice şi Constituţia din 1961, a luat măsuri radicale de reformă economică şi în justiţie şi a redresat situaţia ţării care astăzi este cea mai puternică economie de la Marea Neagră!
Această soluție era vehiculată în România anului 2011, dacă vă mai amintiți, de locotenentul-protestatar Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 Aeriană de la Câmpia Turzii! O astfel de soluție, generată de Guvernarea Boc-Băsescu, ar fi aruncat definitiv România peste balustrada Uniunii Europene! Astăzi, sînt mulți care agită steagul schimbării!
Acceptarea existenței statului paralel este extrem de periculoasă şi induce ideea că STATUL DE DREPT NU MAI EXISTĂ! Este la fel de aproape de afirmațiile lui Alexandru Gheorghe, cu consecințe similare...