Menu

Articol

Un nou proiect ERASMUS+ la Colegiul Naţional ''Diaconovici -Tietz“ Reşiţa

Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, derulează un nou proiect Erasmus+, acesta este rezultat al colaborării cu succes în, recent încheiatul, parteneriat cu tema “Patterns of Life - From a Different Past to a Common Future". Şcolile partenere sunt Bezirksjugendring Schwaben des Bayerischen Jugendrings, Babehausen, Bavaria, Germania- instituția coordonatoare, Anton-Fugger-Realschule Babenhausen, Bavaria, Germania, HLW Kufstein, Tirol, Austria, Colegiul Național "Diaconovici-Tietz" Reșița, Caraş-Severin, România şi Istituto di istruzione secondaria di II grado "Gandhi“, Merano, Alto Adige (Tirolul de Sud), Italia.

Actualul proiect se desfășoară în intervalul 2018-2020, este structurat pe două componente: activități destinate elevilor-reuniuni transnaționale de proiect şi de formare destinate profesorilor care lucrează cu tinerii. Scopul proiectului “Learning in Plurality” este de a-i ajuta pe elevii din cele patru școli partenere să înțeleagă complexitatea problemelor cu care se confruntă țările lor.

„În perioada 22 – 25 ianuarie 2018 la Institutul ”Gandhi” din Merano, Tirolul de Sud, Italia a avut loc prima întâlnire de lucru din cadrul noului proiect Erasmus+ K1 ”Learning in Plurality”. A participat câte o echipă compusă din trei profesori pentru fiecare din școlile partenere: • Institutul ”Gandhi” - Merano, Italia • HWL - Kufstein, Austria • ”Anton Fugger” Realschule – Babenhausen, Germania Coordonatorul proiectului: Michael Sell din partea Organizației Tinerilor Șvabi din Babenhausen, Germania. În cadrul primei întâlniri de lucru au fost abordate subiecte legate de organizarea reuniunilor de tineret, tematica specifică abordată, metode și instrumente de evaluare și monitorizare, promovare și diseminare“, spune Florica Molnar, coordonatorul proiectului.

Experți din cadrul Institutului lingvistic din Bolzano și ai Organizațiilor nonguvernamentale, care se ocupă de problemele copiilor și tinerilor emigranți din Merano, au abordat o tematică legată de „Includerea copiilor imigranți în Tirolul de Sud, Italia”, realitățile de la Institutul ”Gandhi”, etc. A fost o reuniune binevenită, necesară pentru a pune la punct aspecte importante legate de derularea cu succes a proiectului. Din partea Colegiului Național ”Diaconovici – Tietz” Reșița au participat trei profesori: Adina și Leontin Prodan și coordonatorul proiectului Florica Molnar. Toate costurile proiectului legate de deplasările la reuniunile de proiect: transport, cazare, masă, sunt finanțate de către Comisia Europeană, din fondurile UE, prin Programul Erasmus+.

Viorica Gârtoi, directoarea adjunctă a liceului spune proiectele europene ce s-au derulat la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“ au influenţat pozitiv toate componentele instituţiei şcolare. „Colegiul Naţional ,,Diaconovici–Tietz’’ Reşiţa o şcoală deschisă spre comunitate, caracterizată prin profesionalism şi performanţă, o şcoala care educă elevi în spiritul respectării valorilor europene, în contextul în care România este ţară membră în Uniunea Europeană. Acest proiect întăreşte misiune şcolii, deoarece scopul proiectului este de a-i ajuta pe elevii din cele patru școli partenere să înțeleagă complexitatea problemelor cu care se confruntă țările lor, Europa și lumea, învățând să trăiască într-o societate a pluralismului, prin toleranță, acceptare, solidaritate, depășirea prejudecăților, a stereotipiilor, înțelegerea culturii și nevoilor celuilant. Mulţumin doamnei profesoare Florica Molnar –coordonatorul proiectului, pentru această oportunitate oferită.

Powered by Jasper Roberts - Blog