Menu

Articol

Vânătorii români și sârbi, membri C.I.C., s-au întâlnit la Moldova Nouă

La sfârșitul săptămânii,  Moldova Nouă a fost gazda tradiționalei întâlniri dintre membrii Consiliului Internațional de Vânătoare din România și Serbia (C.I.C). Reuniunea a fost prezidată de vicepreședintele C.I.C., dr. Imrich Suba, care este și directorul Camerei Vânătorilor din Slovacia.

Sufletul întrunirii și organizatorul acestui eveniment a fost omul de afaceri ing. Borivoi Nicolici, din Moldova Nouă, care este membru în Consiliul International de Vanatoare, dar și în  A.J.V.P.S. Caraș-Severin.

„Vânătorii au început să promoveze prietenia sârbo–romînă acum 22 de ani, prin diverse activități, de la cultură și muzică, până la înfrățirea orașelor. Ca martor la cele întâmplate până acum este această carte, sugestiv intitulată «Comoara prieteniei – martorul prieteniei».

Suntem aici pentru a continua această prietenie, s-o promovam mai departe, iar voi cei prezenți să faceți noi cunoștințe, să vă gândiți la proiecte comune, europene, reprezentând idei de afaceri în vânătoare, silvicultură ori medicină și să legăm această prietenie traditională, să o transmitem generațiilor urmatoare“, a mărturisit Borivoi Nicolici.

Au fost prezenți, Valeriu Bolgiu, șeful delegației României la C.I.C., care este și președintele AJVPS Prahova, fostul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, Ion Chiseliță, fostul primar al orașului Moldova Nouă,  Petru Gargarea, șeful Direcției de Vînat din cadrul Romsilva, membru C.I.C., biolog Cristina Sut, din partea Societății Orintologică Română, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, directori și proprietari de fonduri private de vânătoare, oameni de afaceri și șefi de ocoale silvice.

Delegația sârbă a fost condusă de Milorad Perovici, ex-vicepreședinte C.I.C. care i-a înmânat lui Borivoi Nicolici diploma de merit a C.I.C., Miodrag Stranad, consilierul special al directorului general Serbia-Sume, și el membru C.I.C., alți responsabili în domeniu.

Temele abordate s-au referit la managementul păsărilor din ecosistemele umede, cu trimitere la Clisura Dunării, dar și la cunoașterea vecinilor tradiționali din domeniul vânătorii și silviculturii. Discuțiile au fost aprinse, dar constructive.

Oaspeții și-au exprimat satisfacția pentru întâlnirea de la Moldova Nouă, mulțumind gazdelor, lui Borivoi Nicolici, pentru organizarea excelentă și primirea călduroasă de care au avut parte.  „A fost cu adevărat fascinant! România și Serbia au o relație foarte bună și lungă, iar asta aduce beneficii celor două țări. A fost o întâlnire excelentă, temele au fost excelente, moderne, contemporane. Am discutat puțin despre practicile asociațiilor de vânătoare din Serbia și despre legea după care se ghidează și am făcut o comparație cu sistemul din România, a ținut să mărturisească, Milorad Perovici.

Întâlnirea de la Moldova Nouă s-a finalizat cu o plimbare pe Dunăre cu nava sârbească „Ana“.

Foto: expressdebanat

Powered by Jasper Roberts - Blog