Anul acesta se împlinesc 29 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989. În centrul Reşiţei, astăzi 21 Decembrie, atmosfera a fost una apăsătoare mai ales când momentul legendar, în care cei prezenţi în faţa troiţei îngenunchiază în memoria celor care şi-au pierdut viaţa, abia mai poate fi respectat.
Tot mai puţini la număr şi parcă tot mai dezamăgiţi, revoluţionarii reşiţeni continuă să aducă un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în Decembrie 1989. Membrii asociaţiilor reşiţene de revoluţionari, membrii de onoare ai acestora, Prefectul Matei Lupu şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi Primăriei Reşiţa au depus coroane la troiţa din centrul civic.
Ioan Popa, primarul Reşiţei a lipsit şi în acest an la eveniment, iar revoluţionarii şi-au arătat nemulţumirea faţă de acest aspect. „Să nu uite că Reşiţa este oraş martir, iar unele facilităţi vin datorită faptului că în Decembrie 1989 aici s-au sacrificat mulţi oameni”, a spus Gheorghe Tătaru, preşedintele Ligii Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Martiri în Revoluţie.
Discursurile au inundat centrul civic, doleanţa revoluţionarilor de a avea un monument a revenit ca în fiecare an. Speranţa ca la 30 de ani de la Revoluţie să îi găsească închinându-se la acel „obelisc” pe care îl visează cu toţii încă nu a murit, iar Nicu Vlădulescu, cunoscut sub titulatura de „Lider al Revoluţiei de la Reşiţa” a fost amintit şi cei prezenţi în piaţă au ţinut un moment de reculegere.
Şi aşa, a mai trecut un an de la tragicele evenimente, iar rudele victimelor au stat ca de fiecare dată neclintite, cu lumânări în mână, lacrimi în ochi şi inimile frânte în faţa preoţilor care au oficiat slujba de pomenire.