Menu

Articol

Managerul Spitalului judeţean: „Nu am tăiat salarii, dar am realizat economii prin renegocierea contractelor"

În ultimele zile circulă zvonuri în legătură cu tăieri salariale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Mai mult de atât, unii se întreabă de unde face economii managerul, cât timp spitalul are atâtea datorii.

Waldemar Murgu a rămas surprins de ce vorbeşte şi ne-a mărturisit că lucrurile stau cu totul altfel: „Am declarat în interviurile de până acum că am economisit bani din renegocierea contractelor, achiziţionând acelaşi lucru cu bani mai puţini, iar povestea cu tăiatul salariilor este o aberaţie, dovadă că niciun angajat nu a luat măcar un leu mai puţin”.

Managerul spitalului a explicat încă o dată de unde vin aceste economii: 10% din servicii de prepararea hranei şi spălătorie, 20% din contractele din contractele cu serviciile informatice, 30% de pe urma contractelor pentru materiale sterilizante şi reactivi.

„Am reuşit să facem rost de lemne de foc, din sponsorizări, ca să reducem cheltuielile cu energia electrică. Tot prin sponsorizări am zugrăvit holurile spitalului şi am contactat mai multe companii pentru donaţii în bani, medicamente şi echipamente medicale. Am primit deja paturi încălzite electric, mobilier, scaune cu rotile. Din martie, vor sosi alte donaţi de acest gen. Vom înfiinţa patru noi ambulatorii, un cabinet stomatologic de urgenţă. Am prelungit programul de funcţionare la RMN, până la ora 20, înjumătăţind timpul de aşteptare, fapt ce duce la dublarea sumelor încasate de la pacienţi. Încă ceva, am eficientizat rotaţia stocurilor la medicamente pentru a putea achiziţiona cât mai multe medicamente pentru pacienţi. Toate acestea, în doar trei luni de mandat, timp în care am desfiinţat programul de audienţe, pentru a demonstra că uşa mea este deschisă permanent pacienţilor. Şi încă ceva: în toată această perioadă am avut sprijinul Consiliului judeţean, al preşedintelui  Silviu Hurduzeu, care ne-au ajutat foarte mult.”

Intenţia declarată a conducerii spitalului este de a achiziţiona, tot din sponsorizări, un ecograf în valoare de 25.000 de euro.

Powered by Jasper Roberts - Blog