Menu

Articol

La CCD, școala începe cu organizarea cursurilor de formare profesionale

Casa Corpului Didactic Caraş-Severin a demarat în această săptămână mai multe cursuri de  formare profesională. Astfel, pentru programul de formare de scurtă durată (16 ore), cu tema „Abilitarea curriculară a cadrelor didactice din învățământul primar pentru clasa pregătitoare”, s-au înscris 45 cursanți împărțiți în trei grupe grupe. Cursurile s-au derulat și continuă să se desfășoare derulează după cum urmează: Zona Caransebeș - Oțelu Roșu – Băile Herculane  la Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, zona Reșița și Bocșa, la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița și zona Anina – Oravița – Moldova Nouă și Bozovici, la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița. Formatori: Nicoleta Marcu și Daniela Potocean de la CCD și Dan Ilie Stoinel de la ISJ Caraș-Severin.

„Prin varietatea formelor de activitate incluse în acest program de formare, se urmărește clarificarea acelor elemente de noutate apărute la clasa pregătitoare, adaptarea strategiilor didactice la particularităţile de vârstă ale elevilor, cu accent pe abordarea integrată a programei, astfel încât copilul să conştientizeze aplicabilitatea celor învăţate la şcoală în situaţii reale, concrete. Un loc foarte important îl va avea jocul didactic, care îmbină armonios jocul, ca activitate predominantă specifică vârstei de şase ani, cu învăţarea, ca activitate a cărei pondere va creşte treptat, pe măsura avansării în şcolaritate“, este de părere directorul CCD, Nicoleta Marcu..

Un alt curs de formare intitulat „Descrierea bibliografică standardizată pentru publicaţii monografice”, se adresează bibliotecarilor din unitățile școlare, fiind organizat  în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi cu Universitatea de Vest din Timişoara. Cursul se derulează astăzi, 11 septembrie, la Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, cu participarea unei grupe de 20 de cursanți. Formator: lector univ. doctor Maria Micle, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

În fine, programul  de formare continuă (90 ore) „Istoria  recentă a României” dezvoltat în cadrul proiectului POSDRU,  care se desfășoară în toate Casele Corpului Didactic din țară.

La nivelul județului nostru există o grupă de 22 de profesori de istorie. Proiectul de formare  privind Istoria Recentă a României își propune să contribuie la crearea unor schimbări  nu doar în ceea ce privește cunoașterea istoriei apropiate, a istoriei de lângă noi - cum mai este numită -, ci și a modalităților de predare la clasă a acestei secțiuni, cu reale valențe pentru viitorul cetățean.

Powered by Jasper Roberts - Blog