În Cartierul Triaj, din Reșița, pe terenul din imediata apropiere a Muzeului de Locomotive, acolo unde cu mulți ani în urmă întorcea tramvaiul, se pregătesc lucrările pentru construcția unei benzinării. Terenul este proprietate privată, dar de-a lungul timpului pe el au crescut, iarbă, tufe și buruienile nepăsării.
La aflarea veștii că acolo urmează să se construiască o stație de carburanți, mai multe ONG-uri, între care: Asociația Prietenii Munților, Asociația Speoligică Exploratorii, Asociația Cogito, Fundația Activity, Asociația Bike Attack, WWF România și Asociația Euroland Banat au trimis o scrisoare Liubiței Raichici, directorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu în care își exprimă îndoiala în privința legalității construcției acestei benzinării și îi cere să dispună încetarea imediată a oricărei activități, în cazul în care se dovedește că au dreptate. ONG-urile reclamă faptul că se încalcă legislația în vigoare privind patrimoniul cultural și, în felul acesta, „este afectat iremediabil Muzeu de Locomotive, obiectiv cultural și turistic înregistrat ca obiectiv de patrimoniu național, în lista monumentelor istorice, adevărată emblem a municipiului și a țării“.
În replică, Primăria Municipiului Reșița spune într-un comunicat de presă: „Ca urmare a articolelor apărute în mass-media referitoare la o construcţie din zona Triaj, precizăm următoarele pentru corecta informare a opiniei publice: La solicitarea SC Lukoil România SRL a fost eliberată autorizaţia de construire nr. 240/04.11.2015 pentru construire staţie distribuţie carburanţi şi racord apă-canal pe un spaţiu neamenajat, aflat în proprietate privată.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de un an, începând din 09.11.2015 până în 09.11.2016.
Precizăm că autorizaţia a fost eliberată în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal pentru zonă comercială, staţie carburanţi şi servicii în municipiul Reşiţa, str. Timişoarei, care a fost aprobat prin HCL nr. 319/18.11.2014“.