Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, astăzi, la Reşiţa, în prezenţa a peste 1000 de reşiţeni şi a oaspeţilor lor veniţi din alte localităţi ale judeţului. Sărbătoarea a avut loc sub o ploaie rece, în anumite momente transformată în lapoviţă, dar, aceasta nu i-a alungat pe reşiţenii, mulţi dintre ei veniţi cu copiii, să asiste până la capăt la ceremonialul militar şi religios, precum şi la spectacolul de muzică populară de la final. Au fost şi drapele tricolore şi baloane şi multe umbrele colorate, au fost şi momente solemne, dar şi bună dispoziţie. Evenimentul cel mai gustat de public, ca de obicei, cu deosebire de copii, a fost parada militară, moment relativ scurt, însă aplaudat intens.
Sărbătoarea a început cu aducerea drapelului de luptă şi introducerea lui în formaţie de către un grup de militari, după care a urmat slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Reşiţei, Petru Berbentia. Apoi, prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a salutat drapelul, a trecut în revistă formaţiile de militari, jandarmi, poliţişti şi pompieri, după care festivitatea a continuat cu discursurile festive rostite de prefectul Ciobanu şi de viceprimarul Reşiţei, Ioan Crina. După discursuri a urmat momentul cel mai aşteptat, parada militară, cu drapelul în frunte şi cu plutoanele de jandarmi, poliţişti şi poliţiste, de pompieri. În urma plutoanelor au venit maşinile speciale ale ISU, ale poliţiştilor şi ale mascaţilor.
La eveniment a participat şi secretarul de stat Silviu Hurduzeu, şi deputatul Ioan Benga, însă, de menţionat ar fi absenţa, aproape totală, de la festivităţi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În rândul oficialităţilor am remarcat un singur consilier judeţean, pe Ion Amariei. Pe de altă parte, absenţe notabile, însă motivate, faţă de anul trecut au fost: Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni şi Mihai Stepanescu, aceştia având probleme mai stringente, cu justiţia. Un cârcotaş, chiar a remarcat faptul că din cauza absenţei lui Frunzăverde nu am mai auzit, la capitolul discursuri, poveşti inedite despre personalităţi istorice ca Brătianu, Marghiloman şi Maniu.
Sărbătoarea s-a încheiat cu dansuri şi muzică populară. E drept că la spectacolul artistic publicul s-a mai rărit din cauza ploii persistente.