Cele mai proaste drumuri din Caraș-Severin sunt cele din Valea Almăjului. Pe departe, DJ 571 B, Bozovici-Dalboșeț-Șopotu Nou, se situează pe primul loc, urmat îndeaproape de DJ 571 G, de la intersecția cu 571 B, Bănia-Gîrbovăț-Șopotu Vechi-Dalboșeț-Lăpușnicu Mare. Interesant că aceste drumuri au fost reparate în 2013, pe o porțiune de 20 de kilometri s-a turnat chiar covor asfaltic, iar pe alți kilometri s-au efectuat lucrări de întreținere. În total, 4 milioane de lei, bani veniți de la Consiliul Județean Caraș-Severin.
Pentru a marca evenimentul, în decembrie 2013, conducerea CJ a invitat presa să „admire“ marea realizare. În fruntea delegației, Sorin Frunzăverde, iar alături de el, mâna sa dreptă Ionesie Ghiorghioni și Ianăș Roșeți, directorul de atunci al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Consiliului Judeţean.
La un eveniment atât de important, nu puteau să lipsească elogiile aduse conducătorilor județului. Entuziasmat, poate pe bună dreptate, primarul comunei Șopotu Nou, Păun Baba, spunea cu acea ocazie: „Înainte făceam cu maşina de la Şopot până la Bozovici, cam 20 de kilometri de drum, într-o oră. Mulţumim Consiliului Judeţean că a reparat acest drum şi putem ajunge în mai puţin de 20 de minute“.
La nici un an și jumătate de la aceste „realizări mărețe“, DJ 571B avea să ajungă exact cum remarca Sorin Frunzăverde în decembrie 2013: „Pe acest drum nu se putea trece din cauza gropilor. Erau adevărate cratere, după cum spuneau primarii din zonă“.
După ce Ianăși Roșeți a făcut pușcărie pentru luare de mită, iar Ionesie Ghiorghioni își ispăsește în prezent pedeapsa pentru aceeași faptă, nu ar trebui să ne mirăm de ce a ajuns un drum să coste atât de mult, iar lucrările de reparații să țină atât de puțin. Ar trebui doar să ne întrebăm de ce nu sunt puși să plătească cei care au semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor, mai cu seamă că se zvonește că s-au cheltuit mult mai mulți bani decât o arată realitatea de pe teren.
Actualul director al DADPP, Corina Pascotă, spune că îi va convoca la fața locului pe reprezentanții firmei care a efectuat lucrările, după care vor fi luate măsuri.
Bine ar fi ca pe fir să intre și instituțiile statului abilitate să facă lumină în astfel de situații.