Secretarul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Darian Ciobanu, a tăiat firul în patru, la şedinţa extraordinară convocată, ieri, pentru alegerea unui preşedinte al Consiliului Judeţean, rămas fără conducere. Înainte de alegerea noului preşedinte, secretarul judeţului a prezentat o scurtă dizertaţie despre situaţia paradoxală în care se afla Consiliul Judeţean, care la acel moment nu avea niciun preşedinte (nici vicepreşedinţi), dar s-ar putea trezi cu doi preşedinţi în funcţie.
Ca un nebun de alb!
De aceea, Darian Ciobanu s-a înfiorat, ca un nebun de alb, iar pentru a-şi exprima starea de spririt, a citat din versurile lui Adrian Păunescu („Nebun de alb”).
„Privesc această situaţie cu milă şi groază, ca un nebun de alb! - Adrian Păunescu. Şi vă spun de ce. Situaţia pe care noi o trăim, la nivel de ţară este paradoxală. Suntem în situaţia în care ne putem trezi cu doi preşedinţi în funcţie, neputând să luăm act şi să demitem pe niciunul dintre ei! Nici să-i eliberăm şi nici să-i revocăm. Ordinul prefectului, după cum ştiţi, a fost contestat. Mă uit în fiecare zi (...), contestaţia e înregistrată în data de 20 (n.n. – 20 aprilie, a.c.), în ipoteza în care legiuitorul, în Legea 215, vorbeşte de celeritate. Traducând, celeritate înseamnă urgenţă. Erau două termene, şi ambele de decădere, primul de 10 zile, se depune contestaţia, şi a făcut-o în prima, şi următorul termen, plecând de la depunerea contestaţiei, e cel care curge, de 30 de zile. Acuma, luând teremnl maximal, în data de 20 mai, teoretic, am putea avea o sentinţă. În altă ordine de idei, contestaţia nu suspendă executarea, deci nu e ca la contravenţii. Ordinul prefectului e executoriu, executoriu din oficiu, ca orice alt act administrativ. (...) De ce spun că ne putem trezi cu doi preşedinţi... Nu pot să apreciez şi nu pot să anticipez sub nicio formă soluţia instanţei. Care va veni, indiferent în ce formă. Vom avea preşedintele ales uninominal, betonat de o sentinţă, în ipoteza câştigului, şi al doilea preşedinte, ales indirect, e adevărat, dar cu o prevedere din Legea 2015 care spune că eliberarea, chiar cu două treimi făcută, nu mai poate fi făcută în ultimele şase luni de mandat! Păi, nu mai suntem în ultimele şase luni, suntem în ultimele două! Nici măcar!”
Nexam celeritate de la minister!
Darian Ciobanu a mai precizat că a făcut diligenţe la Ministerul Dezvoltării, a trimis un memoriu, în data de 25 aprilei, iar ministerul ar fi putut să-l împuternicească pe el, pe Darian Ciobanu, cu drept de semnătură, numai pentru activităţile cuerente. Însă nu a primit niciun răspuns, în ciuda faptului că aspectul presupune celeritate. Astfel că, soluţia alegerii unui nou preşedinte, deşi cu încurcături, i se pare că este singura posibilă. Şi o va aviza.
Romeo Dumitrescu e galant şi respectuos!
Dilema lui Darian Ciobanu a fost rezolvată, însă, de preşedintele ales de către consilierii prezenţi, deoarece Romeo Dumitrescu, după ce a fost votat în funcţie, a precizat că dacă Sorin Frunzăverde va câştiga procesul, el, Romeo Dumitrescu îşi va da demisia din funcţie, din respect pentru Frunzăverde, astfel că nu va fi cazul să fie doi preşedinţi care să se înghesuie pe acelaşi scaun.