Din patru în patru ani suntem chemați la urne, la alegeri, iar votul nostru conduce la alegerea primarului. Anul acesta, primarul se decide după un singur tur, ceea ce este bine pentru cei aflați în funcție, și rău pentru candidații care aspiră la scaunul primăriei.
În Caraș-Severin, votarea a început cu o repriză de 30 de minute, pe alocuri chiar mai mult, de ploaie rece, cu gheață, care ne-a arătat cât de capricioasă este această vară. Sunt așteptați să voteze 273.794 de persoane cu drept de vot care vor alege primarii, consilierii locali și județeni. În total, 7.300 de candidați aflați de la stânga la dreapta eșicherului politic cărășean.
Lucian Ionescu - Fish a votat primul
Cel mai matinal dintre candidații pentru primăria Reșița s-a dovedit reprezentantul PNȚCD, Lucian Ionescu - Fish, care, la ora 9, a venit însoțit de echipa sa de campanie la secția de votare de la Şcoala Generală 12. La ieșirea din secție, Ionescu s-a declarat încrezător în rezultatul votului final, chiar dacă sondajul apărut în presă, care îl dădea câștigător, se referea doar la o treime din masa electorală.
“Mulțumesc echipei care a fost alături de mine și familiei care m-a suportat trei luni de zile lucrând până noaptea târziu. Am votat pentru copilul meu și pentru toți copiii Reșiței“, a mărturisit Lucian Ionescu - Fish.
Jumătate oră mai târziu, la una dintre secțiile deschise la Colegiul Tehnic Cărășean, a votat Jaro Marșalic, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Caraș-Severin. Spre deosebire de candidatul țărănist, Marșalic a venit singur, fără niciun coleg de partid. „Am votat pentru viitorul nostru și pentru înfrumusețarea orașului meu natal și a județului în care trăim noi toți. Eu le doresc tututor candidaților succes. Îi rugăm pe alegători să-și fure cinci minute și să meargă la vot, important este ca fiecare să-și exprime părerea așa cum îi dictează sufletul“, a fost mesajul prim-vicepreședintelui PNL Caraș-Severin.
Popa și Almăjan, însoțiți de jumătatea din buletin
Candidatul PNL pentru primăria Reșița, Ioan Popa - Tăițelu, a venit la secția de votare, amenajată în creșa de pe Strada Oțelului din Reşiţa, ținîndu-și soția de mână. Îmbrăcat cu o ținută lejeră, Popa a reiterat motivul pentru care a decis să intre într-o competiție de acest gen: „Am votat pentru a deschide Reșița, pentru un viitor mai bun al copiilor mei, al copiilor tuturor reșițenilor și pentru ca să dinamizăm orașul, să începem să mișcăm Reșița”.
Și candidata Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Anca Almăjan, a venit împreună cu soțul său să voteze la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, cu puțin timp înainte de a începe potopul de ploaie. „E semn bun, aduce noroc“, a remarcat cineva dintre cei care votaseră. Emoționată, Anca Almăjan ne-a declarat: „Votul meu este pentru viitorul tinerilor reșițeni pe care îi îndemn să ignore ploaia și să vină la urne. Am votat convinsă fiind că lucrurile se pot schimba în bine în orașul nostru și că dacă vrem se poate orice“.
La „Traian Vuia“ a votat și candidatul PMP, Paul Purea, care, pentru a fi mai aproape de fenomenul social reșițean, a închiriat și a locuit în ultimul timp într-o garsonieră din zona Căminelor, zonă cunoscută sub numele de Katanga. „Am votat pentru schimbarea totală a Reșiței și a Caraș-Severinului. Pentru viitorul cetățenilor municipiului și ai județului. Trebuia să vină un asemenea moment de «descarcerare», întrucât situația de la noi pare prinsă într-un năvod din care cu greu se scapă“, spunea doctorul Purea.