Menu

Articol

Scriitorul religios Adrian Georgescu îşi lansează volumul „Tabor”, la Anina şi Bocşa

Autor: 

Scriitorul bucureştean Adrian Georgescu, se află într-un nou tur de promovare a celui mai recent roman – Tabor – , având ca partener, și de această dată, biblioteca bocșană.

Și în acest an, acțiunea de promovare a cărții și de prezentare a scriitorului Adrian Georgescu va lua startul la Anina, în cadrul Taberei de literatură ed. a III-a. Așadar, vineri, 2 septembrie 2016, de la ora 9.45, la Cabana Mărghitaș, va avea loc prezentarea cărții „Tabor” și a autorului Adrian Georgescu.

Marți, 6 septembrie 2016, de la ora 18.00, la Centrul Cultural-Misionar „Tabor” din Reșița va fi prezent și scriitorul Adrian Georgescu, pentru o nouă prezentare a celei mai recente cărți  - „Tabor” – volum prezentat de astă dată iubitorilor de lectură din Reșița. Despre volum va vorbi preotul Boris Tasici.

Cu prilejul Hramului Bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa Vasiova, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” și Centrul de Tineret „Vasiova” l-au invitat pe scriitorul Adrian Georgescu, în data de 8 septembrie, la biserica lui Tata Oancea pentru a sărbători împreună, nu doar prin rugăciune, ci și prin prezentare de carte și lectură publică. Astfel că, începând cu ora 12.00, la biserica vasioveană vor fi prezenți preoți din toate parohiile Bocșei, iar despre volumul „Tabor” vor vorbi preotul Doru Melinescu și preotul Silviu Ferciug.

Duminică, 11 septembrie 2016, ora 17.00, volumul „Tabor” va fi dăruit de către autor și credincioșilor prezenți la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor” din  Vasiova, cartea fiind prezentată de pr. prof. dr.  Ionel Petrică.

 Volumul „Tabor” a apărut la editura ”No.14 Plus Minus” din Bucureşti, 2016. Şi acest volum se înscrie în seria cărţilor de factură religioasă semnate de Adrian Georgescu, alături de „Sosirea spre Dumnezeu”(2011), „Descensio” (2012), „Chilii” (2012), „Anastasis” (2013), „Rugăciunile” (2013), „Dulcea sărutare” (2014), „Monahul lăuntric” (2015), „Iisuse, lauda bătrâneților mele” (2016) volume închinate de autor lui Dumnezeu şi Maicii Domnului ca „mărturisitor al credinţei într-o lume marcată de non-sens şi non-valoare”.

Prefața cărții aparține Arhim. Mihail Stanciu de la Mănăstirea „Antim” din București și este intitulată „Veniți de luați Lumină”

„Întâlnirea cu Taborul ne-a provocat o mare bucurie”, scrie prefațatorul.   „Cam așteptam o asemenea creație din partea autorului. Tema generoasă a Transfigurării Domnului Hristos întru slavă în prezența Proorocilor Moise și Ilie și a Apostolilor Petru, Iacov și Ioan ne este prezentată din mai multe perspective. Pe de-o parte, fiecare dintre oamenii prezenți pe Tabor (Prooroci și Apostoli) L-au văzut pe Dumnezeu într-un fel propriu, filtrat de propriile experiențe duhovnicești, dar pe de altă parte Biserica, ce-i cuprinde pe Prooroci și Apostoli ca reprezentanți ai Vechiului Legământ și al Noului Legământ, aduce o doxologie comună lui Dumnezeu-Treime Care s-a revelat pe Tabor ca Iubire desăvârșită între Persoane desăvârșite.”

Mai mult, părintele arhim. Stanciu îl „girează” într-un anume fel pe scriitorul Adrian Georgescu în conceperea unor astfel de scrieri:

„Bucuriile, înțelegerile și mângâierile duhovnicești ca experiențe ale atingerii harului dumnezeiesc se cuvin împărtășite, comunicate între noi cu bună cuvință și smerenie, spre lămurire reciprocă și întărire în credință. Astfel, jurnalul duhovnicesc, prezentat și într-o formă literară deosebită, devine o mărturisire sinceră, spontană și elevată a Cuvântului viu și lucrător în noi și între noi. Ultimele cărți publicate de Adrian Georgescu [...] sunt astfel de mărturisiri de credință, însemnările lor literare, de mare calitate de altfel, nefiind decât exprimări la cald ale experiențelor sale duhovnicești.”

O prefață frumoasă la o carte care ne îndeamnă, concluzionează prefațatorul „să pășim cu răbdare și curaj pe poteca urcândă, strâmtă, dar luminoasă a Taborului interior, avându-i povățuitori pe Maica Domnului și pe Sfinți”.

Toate volumele semnate Adrian Georgescu au fost prezentate şi la Bocşa, deoarece Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” a stabilit o colaborare  deosebită cu acest scriitor încă din perioada 2005-2006, graţie jurnalistului şi fondatorului Radio Reşiţa, Doru Dinu Glăvan.

E o mare bucurie pentru noi fiecare nouă carte venită din partea lui Adrian Georgescu, scriitorul de azi depășind demult jurnalistul de ieri, mai ales prin această formă de literatură duhovnicească mărturisitoare.

Gabriela Şerban

Powered by Jasper Roberts - Blog