În această dimineaţă, la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş, activitatea a fost întreruptă pentru două ore, între orele 8.00 şi 10.00, ca urmare grevei de avertisment din sistemul sanitar naţional. Mai mulţi angajaţi ai spitalelor din Caraş-Severin au aderat la această grevă, iar dacă revendicările cadrelor sanitare nu vor fi soluţionate, sindicatele anunţă o grevă geneală în data de 31 octombrie, a.c.
Medicii, asistenţii medicali, personal administrativ, au intrat în grevă deoarece sunt nemulţumiţi de salarizare. Mai exact, revendicarea principală este ca sporurile să fie calculate la nivelul salariilor actuale şi nu la nivelul salariilor din anul 2009, cum se procedează în prezent. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reșița, aproximativ 50 de persoane au întrerupt lucrul şi au ieşit pe holurile spitalului.
„O parte din personal a întrerupt lucrul şi a ieşit pe coridoare, dar urgenţele au fost preluate în continuare.. Revendicările sunt legate de sporurile salariale care se calculează tot la salariile din 2009. Doar gărzile medicilor se plătesc raportat la anul 2016. În rest, toate sporurile medicilor și ale restului personalului medical se calculează la salariul din 2009, personalul TESA nu a beneficiat de prevederile Ordonanței 20, e vorba de tichetele de vacanță”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Reșița.
În grevă de avertisment s-a aflat și personalul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, unde au întrerupt lucrul aproximativ 40 de angajaţi. Liderul de sindicat Andrei Seracin spune că principalele revendicări sunt legate de sporurile personalului TESA, dar și de veniturile asistentelor și infirmierelor, sporuile fiind calculate la salariul din 2009, care este de două ori mai mic decât salariul din 2016.