În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Caransebeş, a fost aprobată trecerea Bazei de Agrement, respectiv a Ştrandului Municipal, din proprietatea oraşului, în administrarea, coordonarea şi gestionarea Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor” şi Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, din subordinea Primăriei, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.
Potrivit declaraţiilor primarului Felix Borcean, începând de anul acesta ştrandul va fi complet transformat, în sensul că bazinul mare, pentru adulţi, care era mai puţin atrăgător datorită adâncimii mari a apei, va fi împărţit în două bazine mai mici, cu adâncimea de 1,60, respectiv 1,20 metri, va avea un sistem de filtrare modern, care va intra însă în funcţiune anul viitor, şi va exista o arie de relaxare, urmând să fie flancat cu şezlonguri.
„De asemenea, intenţionăm, atât pentru zona mai puţin adâncă a ştrandului mare, cât şi pentru zona de recreere pentru copii, să amplasăm tobogane foarte moderne şi atrăgătoare. Nu vreau să o dezvălui acum, dar copiii vor avea parte şi de o surpriză plăcută atunci când vor veni aici”, a spus Felix Borcean.
Ştrandul va mai avea o zonă cu nisip şi vor exista umbrele de stuf, tocmai în ideea de a face acest obiectiv cât mai atrăgător. Investiţia, care se ridică la 110.000 de euro, nu era prevăzută în bugetul local – a mai precizat edulul –, fiind o hotărâre luată în compensaţie la construirea unui Aquaparc. „Am considerat că pentru moment ar fi mai bine să investim în acest ştrand, să-l facem o zonă de agrement tentantă pentru sezonul estival, fiindcă, din câte am observat, în perioada de iarnă un SPA nu este foarte frecventat şi, oricum, există un asemenea obiectiv în Caransebeş pentru sezonul rece, şi cred că, pentru un oraş cum este al nostru, este prematur să discutăm despre un Aquaparc complex, care să includă şi perioada estivală, şi perioada hibernală”, a adăugat Felix Borcean.
Întreg proiectul va fi finalizat până în data de 1 mai 2018, investiţia de 110.000 de euro urmând să fie achitată eşalonat. În momentul de faţă se lucrează la montarea pavelelor, care vor acoperi toate zonele bituminate.
„Pentru a eficientiza activitatea ştrandului, pentru a avea un management ca în sectorul privat, ne-am gândit ca preţul unui bilet să fie cuprins între 10 şi 15 lei, care va include şi un şezlong, iar la intrare fiecare persoană va primi câte o brăţară cu cod de bare, rezistentă la apă, pentru a se evita eventualele pierderi financiare”, a mai spus edilul municipiului Caransebeş.
Chiar dacă, iniţial, data propusă pentru inaugurare a fost 1 iulie, datorită unor întârzieri legate de de sistemele de filtrare a apei, e posibil să existe o întârziere, însă aceasta nu va fi mai mare de 10 zile.