Menu

Articol

La Caransebeş, ştrandul a scos consilierii PSD din şedinţă

Autor: 

Consiliul Local Caransebeş a fost convocat în şedinţă marţi, 11 iulie, la ora 9, pe ordinea de zi figurând mai multe puncte, trei dintre acestea vizând ştrandul. Înainte însă ca şedinţa să înceapă, cei şapte consilieri social-democraţi – doi dintre ei lipsind – s-au hotărât să părăsească sala, invocând, prin vocea lui Daniel Isac, faptul că, dacă ar fi avut caracter extraordinar, trebuiau înştiinţaţi cu trei zile înainte, iar dacă ar fi fost „de îndată”, în cadrul ei era necesar să se discute probleme urgente, în interesul comunităţii.

Cum preşedintele de şedinţă Valentin Dascălu a decis să suspende întrunirea, consilierii liberali au ales un alt preşedinte, în persoana viceprimarului Marius Isac, şi, rămaşi singuri în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei, au aprobat toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. După terminarea acesteia, primarul Felix Borcean a ţinut să facă o serie de precizări. „Ceea ce au semnalat consilierii PSD – de fapt era o regie bine pusă la punct, fiindcă liderul lor, Florin Bogdea, nefiind prezent, i-a transmis locotenentului său Daniel Isac ce să facă –, aşadar ce au invocat ei era o frântură de lege, sens în care am să dau citire articolului de lege, respectiv 39, din Legea 215 a administraţiei publice locale, care spune în felul următor: «Alineatul – Consiliul local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului; alineatul 2 – Consiliul local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul membrilor Consiliului; 3 – Convocarea Consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare; odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţia consilierilor locali materialele înscrise pe ordinea de zi; alineatul 4 – În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului, sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului local, convocarea Consiliului local se poate face de îndată». Aici mă opresc, pentru că am subliniat ultimul alineat, respectiv ce era atât de urgent în această şedinţă. Era urgent faptul că suntem într-o fază destul de avansată cu lucrările la ştrand, şi eu cred că, dincolo de toate orgoliile şi poticnelile de care, cu voie sau fără voie, am dat dovadă, acest ştrand trebuie deschis. Eu cred că este o urgenţă, în condiţiile în care temperaturile de afară trec zilnic de 35 de grade şi cred că cetăţenii municipiului Caransebeş au nevoie de această oază de relaxare care este Ştrandul Municipal, pe care anul acesta vrem să-l deschidem într-o nouă prezentare, mult mai atractivă”, a spus edilul.

Referitor la informaţiile conform cărora la sesizările consilierilor social-democraţi, Compartimentul de Urbanism din cadrul Primăriei a amendat cu 1.000 de lei Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii, cel care execută lucrările la ştrand, aflat şi el tot în subordinea Primăriei Caransebeş, pentru faptul că nu are autorizaţie de construire, obligând SPIR să sisteze lucrările până la obţinerea acestui document, Felix Borcean a declarat: „Nu am primit, ci am dat amendă! Am respectat prevederile legii. Este adevărat că nu a existat autorizaţie de construire, dar cred că în unele situaţii, pentru a urgenta lucrările de care cu toţii avem nevoie, fiindcă nu este ştrandul lui Felix Borcean sau al lui Florin Bogdea, este bine să facem astfel de lucruri. Ca să vă dau un exemplu, fostul primar din Moldova Nouă, primar PSD, nu a avut, niciodată, nicio autorizaţie de construire, fapt pe care mi l-a transmis actualul primar al oraşului... Noi ne-am recunoscut vina, ne-am şi autotaxat, ca să spun aşa, însă cred că, dincolo de toate aceste şicane, cei care pierd sunt caransebeşenii. Probabil că, dacă am face un sondaj pe stradă şi i-am întreba pe oameni dacă ar dori să aibă autorizaţie de construire sau ca ştrandul să fie funcţional în momentul actual, cred că, dacă nu toţi, în proporţie de 99 la sută ar răspunde că ar vrea să fie deschis ştrandul”, a mai spus edilul.

Primarul municipiului a mai precizat că, deşi administraţia şi-a propus să deschidă baza de agrement în 15 iulie, din cauza acestor „poticneli birocratice” nu se va reuşi acest lucru, însă speră ca până la sfârşitul acestei luni să realizeze acest obiectiv.

Powered by Jasper Roberts - Blog