Menu

Articol

Reşiţenii au obligaţia să efectueze dezinsecţia imobilelor în care locuiesc

Datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, etapa a doua a programului de combatere a ţânţarilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muştelor și căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol, se reprogramează, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei Reşiţa

Dezinsecția cu mijloace aeriene va avea loc în data de 18 iulie între orele 18,30 - 21 şi în data de 19 iulie între orele 6,30 - 9, iar dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura în data de 18 iulie, începând cu  orele 21, şi în dimineaţa zilei de 19 iulie de la orele 6,30.

Substanţele folosite în combatere sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, în condiţii de soare puternic  albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care  apicultorii sunt rugaţi să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor  la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

Cetăţenii sunt sfătuiţi ca în seara zilei 18 iulie, între orele 21,30 – 23,30 să evite traversarea parcurilor şi scuarurilor când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

Dezinsecţia împotriva căpuşelor va avea loc în parcurile: Cărăşana, Copilului, Tricolorului, Siderurgistului şi Zoologic, precum şi în toate  locurile de joacă de pe raza Municipiului Reşiţa şi cartierele aparţinătoare.

Tratamente de la sol sunt programate pe toate suprafeţele  verzi ale municipiului, maluri de râu, liziera pădurii şi principalele artere de circulaţie, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.

În caz de vreme nefavorabilă acțiunea va fi reprogramată.

„O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociațiile de locatari /proprietari, agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice au obligația să programeze și să execute dezinsecţia imobilelor pe care le deţin (proprietate/inchiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

Solicitarea noastră este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind  stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reşiţa, cu completările și modificările ulterioare.

Nerespectarea obligaţiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500 -2500 lei”, se arată în comunicatul de presă al primăriei.

Powered by Jasper Roberts - Blog