De ani buni, Reşiţa arată ca un oraş prin care a trecut războiul. Şanţuri pe post de tranşee, gropi pe trotuare, pământ în loc de asfalt pe străzi şi alei. Este adevărat, nu chiar peste tot, dar asta întâlnim acolo pe unde au lucrat meseriaşii de la Hidroconstrucţia a căror filosofie pare să fie ceva de genul: ce se acoperă azi se descoperă mâine, după modelul baladei Meşterului Manole.
Un exemplu este Aleea Buziaş, din micro II, spartă de la un capăt la altul. Cu personal insuficient, constructorul se mişcă în pas de melc, spre disperarea celor care locuiesc în zonă, dar şi a şoferilor ale căror maşini sunt învăluite de norii de praf. La fiecare cotitură, întâlnim o groapă, un trotuar spart ori o lucrare începută şi abandonată.
Gropi şi şanţuri găsim şi pe Strada Făgăraşului, în apropiere de Stadionul Gloria, Spitalul Judeţean de Urgenţă, la intersecţia cu aleile Herculane, Cibinului şi Ţarcului. De la Parcul Tricolorului în jos spre Renk, când se sparge, când se acoperă, ca apoi să se ia de la capăt cu aceeaşi ardoare.
Lucrurile nu stau altfel nici pe Calea Caransebeşului, în apropierea trecerii semaforizate, semn că nimic nu este întâmplător în activitatea acestei companii care a câştigat licitaţia pentru lucrările de apă şi canal în Reşiţa.
Interesant este că săptămânal reprezentanţii primăriei şi ai Hidroconstrucţia se întâlnesc pentru analiza lucrărilor. Până acum, discuţiile s-au dovedit sterile, cu acuze, angajamente şi multe sancţiuni care, după cum se vede, nu mai sperie pe nimeni.