Sâmbătă dimineaţa, la Reşiţa a avut loc tradiţionala manifestare folclorică „Alaiul Primăverii”, care a ajuns la ediţia a 37-a. Organizatori, Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reșița şi Colegiul Economic al Banatului Montan.
Ediţia din acest an, la care au participa 42 de formaţii şi ansambluri folclorice, fanfare şi grupuri de cântece şi dansuri din toate zonele judeţului şi aproape 2000 de artişti amatori, începând cu vârste de 5-6 ani, s-a desfăşurat în preajma Sărbătorii Muncii, de la 1 mai, când credincioşii, dar nu numai, sărbătoresc Armindenul.
Potrivit organizatorilor, „Alaiul Primăverii“ a devenit o manifestare devenită tradițională şi o acțiune reprezentativă în Calendarul CJCPCT CS la care participă colective artistice din întreg județul.
Practic, „Alaiul Primăverii“ reprezintă „colocviile“ de primăvară în domeniul etnografiei și folclorului, reprezentanții obiceiurilor și tradițiilor din Caraș-Severin etalând valorile culturale tradiționale: port, joc, cântec și grai.
Spectatorii reşiţeni au fost martorii paradei portului popular tradiţional din Banatul de Munte, desfăşurată pe traseul Intim-Parcul Tricolorului, şi au răsplătit cu aplauze artiştii amatori care au evoluat pe scena montată în parc.
Micii, purceii de lapte, berea, dar şi hamsiile ori cârnăciorii nu au lipsit de pe grătarele încinse ale producătorilor agricoli, nelipsiţi de la astfel de momente.
Altfel spus, o manifestare artistică reuşită şi binevenită în fiecare primăvară.