Menu

statistici

Cine să mai înţeleagă: judeţ cu locuri de muncă puţine şi cu şomeri şi mai puţini!

Rata şomajului înregistrată în judeţul Caraş-Severin la finele lunii martie 2018 a fost de 3,32%, în scădere cu 0,29 pp faţă de luna anterioară şi sub media la nivel naţional. Rata şomajului feminin a înregistrat valoarea de 3,18%, iar cea a şomajului masculin a fost de 3,44%.

Numărul şomerilor în Caraş-Severin era, la sfârşitul primului trimestru al anului 2018, de 3.694, însă doar 1.115 beneficiau de indemnizaţie de şomaj, ceilalţi, 2.579, având calitatea de şomeri neindemnizaţi, după cum relevă datele statisticii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin.

Caraş-Severin, un judeţ sărac, dar cu şomeri puţini

Datele statistice referitoare la piaţa muncii ne arată că în Caraş-Severin lucrurile nu par să stea atât de rău, în comparaţie cu alte judeţe din ţară. Cel puţin aşa se vede din afara judeţului de unde situaţia este chiar îmbucurătoare.

Și minciuna e vorbă!

Vă mai amintiți de raportările din agricultură și din industrie de dinainte de 1989? De cifrele record la porumb, grâu, cartofi, carne, lapte, brânză ouă și oțel ce făceau din România un rai al bunăstării, în timp ce noi ne îndestulam burțile cu pâine pe cartelă, salam cu soia, unghii de porci și gheare de găini? Ei, bine, pentru a ne reaminti de acele vremuri, cineva încearcă din nou să ne manipuleze.

Caraş-Severin şi luminiţa de la capătul tunelului

După 25 de ani de economie de piață, Caraș-Severinul se situează în rândul județelor care au cunoscut o depopulare masivă, cu numărul cel mai mic de angajați și cu salarii dintre cele mai mizerabile. Un județ ai cărui conducători ori s-au dovedit incapabili să se alinieze la cerințele noii orânduiri sociale și economice, ori n-au avut o altă preocupare în afară de a-și umple buzunarele. Cel puțin așa arată datele statistice.

Powered by Jasper Roberts - Blog