Menu

onoare

Caransebeşul, mai bogat cu trei cetăţeni de onoare

În ultima şedinţă din luna noiembrie a Consiliului local, membrii acestui for au aprobat proiectele de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Caransebeş” unui număr de trei personalităţi, respectiv regizorului Ioan Cărmăzan, interpretului de muzică populară Iosif Ciocloda şi muzicianului Alexandru Petria.

Baftă să ai, restul e poveste!

În alte vremuri, şi nu mă refer neaparat  la epoca comunistă, munca era privită ca pe o datorie de onoare. Pe atunci, era o ruşine dacă te arătau cu degetul vecinii, colegii sau prieteni pentru că nu îţi plăcea munca. Pentru că leneveai mai mult decât alţii care se trezeau cu noapte-n cap să ajungă la slujbă, să are ogorul, să sape grădina. E drept, că și pe atunci, munca cinstită nu-ți oferea un trai super-îmbelșugat.

Când lenea-i cocoană mare!

Pe vremea lui Ceaușescu, munca era considerată o datorie de onoare pentru fiecare cetățean. Începând cu vârsta de 18 ani, fiecare avea un loc de muncă și se simțea responsabil pentru faptele sale acolo unde își desfășura activitatea, uzina fiind considerată a doua familie, iar șantierul o adevărată școală a vieții. Cel puțin în teorie se spunea asta, în documentele de partid și în cuvântările tovarășului.

Powered by Jasper Roberts - Blog