Menu

istoria Banatului

Francesco Griselini, la Reşiţa

Francesco Grisellini a fost evocat, ieri, din iniţiativa lui Erwin Josef Ţigla, la Biblioteca Germană din Reşiţa, ca fiind omul care a avut o importanţă covârşitoare pentru Banat, atât prin ideile novatoare şi fertile pe care le-a adus cu sine, cât şi prin răspândirea în lume a informaţiilor despre Banat, despre oamenii şi bogăţiile din acest spaţiu geografic, dar şi despre tehnologiile avansate utilizate în industria bănăţeană din secolul al XVIII-lea.

Inginerul Dan Perianu şi istoria locală a Banatului Montan

Inginerul Dan Perianu (în planul apropiat)

În data de 26 octombrie 2015 debuta la secţia germană „Alexander Tietz” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin un şir de dezbateri sub genericul „Păreri, opinii, realităţi. Discuţii amicale pe tema istoriei locale a Banatului Montan”, cu ing. Dan Perianu din Reşiţa şi cu toţi iubitorii acestui loc binecuvântat de Dumnezeu.

Strămoşii noştri khazarii! O istorie uluitoare a Banatului!

Filologul Radu Cernătescu, din Reşiţa, prezintă în studiile sale despre Sfântul Gerard de Cenad, sub titlul: „Sf. Gerard de Cenad - o privire autobiografică”, o teorie istorică uluitoare, cu privire la popoarele care locuiau actualul teritoriu al Banatului, sub domnia voievodului Ahtum, în secolul XI, dar şi în secolele următoare.

Powered by Jasper Roberts - Blog