Menu

Zimbri

Zimbrii din Suedia au ajuns în rezervaţia din Munţii Țarcu

În perioada 21-23 aprilie, un nou transport de zimbri a ajuns în Munții Țarcu,ceea ce repetă tradiția ultimilor trei ani. Grupul provine din Suedia, fiind format format din șapte femele și doi masculi, cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani. Aceste exemplare au fost selectate atent, pe criterii legate de genetică, vârstă și raport ȋntre sexe, în așa fel încât să aibă șanse crescute de acomodare și reproducere în noul mediu natural.

Sălbăticie online! Zimbrii din Munţii Ţarcu populează internetul

Zimbrii care populeză Măgura Zimbrilor – Armeniş, din Munţii Ţarcu, urmează să populeze şi internetul, pentru ca cei interesaţi să interacţioneze cu zimbrii şi cu natura sălbatică din faţa calculatoarelor, smartfoanelor şi iPhoanelor, pe o platformă online. Lansarea zimbrilor în spaţiul virtual se petrece în cadrul unui proiect intitulat „Măgura Zimbrilor, laborator de inovaţie pentru natura sălbatică”, realizat de WWF (World Wide Found for Nature) România.

Zimbrii de la Armeniș au fost răpuși de câinii sălbăticiți

O știre recentă ține capul ziarelor, agențiilor de presă de la noi, și nu doar, a rețelelor de socializare. În rezervația de la Armeniș, patru dintre zimbrii aduși din toată Europa să populeze pădurile din Munții Țarcului au căzut pradă atacurilor câinilor sălbăticiți. O știre dureroasă și care ne pune din nou într-o postură nefavorabilă în fața lumii civilizate.

Mircea Ciobanu, director AJVPS, despre rezervația de la Armeniș: „Nu am auzit ca zimbrii să mănânce lemne“

Popularea cu zimbri a zonei Armenișului a fost salutată la vremea respectivă și apreciată ca pe un eveniment de mare importanță, nu doar pentru localnici, ci și pentru specialiști. Potrivit acestora, locul nu a fost ales la întâmplare, nu s-a dat cu banul și nici nu s-a tras cu arcul pentru a stabili viitoarea locație a exemplarelor care au fost aduse în Munții Banatului.

Powered by Jasper Roberts - Blog