A fost nevoie de opt ani ca la Oravița să se finalizeze lucrările la campusul preuniversitar. Din prima zi a acestora și până astăzi, pe la conducerea țării s-au perindat numai puțin de cinci guverne, și doi președinți, iar la fiecare mandat al acestora, mai lung sau mai scurt, se promitea marea cu sarea. Dar, spre deosebire de campusul școlar de la Bozovici, din care au rămas doar o groapă și câțiva stâlpi de beton, și grădinița începută în apropierea Ateneului Tineretului din Reșița, investiția de la Oravița a avut noroc mare.
În final, aceasta a costat 19,3 milioane de lei, dar tot mai e nevoie de fonduri. Cu banii obținuți din fonduri europene, a fost renovat un corp de clădire al Școlii de Arte și Meserii, au fost construite o școală cu un număr de zece clase, un internat cu aproape 100 de paturi, două laboratoare, o cantină, grupuri sociale și o bază sportivă. În plus, profesorii veniți din alte părți vor putea locui în garsonierele cuprinse și ele în această investiție.
Marți, 15 decembrie, a avut loc inaugurarea campusului școlar de la Oravița, motiv de bucurie pentru toți cei care își pierduseră orice speranță în privința construirii acestui obiectiv important pentru comunitatea de pe Valea Carașului.
„Din 2008, când s-a pus prima cărămidă și s-a turnat primul cancioc cu mortar, aici a fost doar șantier. Generații de elevi au trecut prin acest loc cu imaginea șantierului și cu promisiunile de a învăța în noua școală. A fost nevoie să accesăm bani europeni pentru ca să terminăm această investiție. Nu avem încă mobilierul pentru toate corpurile de clădire, mai avem nevoie de fonduri și sper că vom găsi o linie de finanțare într-un timp cât mai rezonabil“, declara primarul Dumitru Ursu.
Primarul Oraviței făcea referire la Programul Regional Operațional 2014-2020. Până atunci va fi folosit mobilierul vechi, la fel ca și în cazul locuințelor pentru cadrele didactice,