Menu

Articol

„Agora Cărășeană“, spațiul în care oamenii sunt așteptați să se exprime liber și fără teamă

Începând de marți, 10 noiembrie 2015 „Agora Cărășeană“ își face loc în spațiul public al Banatului de Munte. După cum mărturisea cunoscutul om de afaceri Pavel Aghescu, este vorba de o asociație ce se vrea interfața între comunitate și instituțiile statului.

Membrii fondatori sunt fostul profesor universitar, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice, Tiberiu Mănescu, fostul director al Combinatului Siderurgic Reșița, Victor Manolescu, prof. Nelu Stan, jurnalistul Doru Dinu Glăvan, prof. Mihai Todor și Pavel Aghescu, acesta din urmă fiind ales și președinte al Asociației „Agora Cărășeană“.

De ce „Agora Cărășeană“? Pentru că, așa cum a ținut să sublinieze Pavel Aghescu, „în Grecia antică agora era egală cu viața democrației, ceea ce și noi ne dorim în aceste momente“.

Membrii acestei asociații își propun să sensibilizeze opinia publică față de ceea ce se întâmplă în județul Caraș-Severin, să sesizeze conducătorii instituțiilor județene și ai primăriilor cu toate problemele ridicate de cetățeni și să contribuie la revigorarea economică a acestui colț de țară, cândva recunoscut pentru potențialul său economic, pentru resursele naturale de care dispunea și pentru faptul că ani la rând a fost o adevărată școală pentru toți cei care au vrut să învețe o meserie.

„În ultimii 25 de ani, Caraș-Severin a fost devalizat și depopulat. De la 55.000 de locuri de muncă existente în 1989, azi  am ajuns la cel mult 12.000. Ne gândim la copiii și nepoții noștri care mâine iau drumul străinătății, pentru că la ei acasă nu există nicio perspectivă. Comunitatea cărășană trăiește, în special, din munca femeilor ce îngrijesc bătrânii în Germania, Austria și în alte țări. Tocmai de aceea, încercăm să sensibilizăm autoritățile cu problemele grave cu care se confruntă comunitatea. Pe de altă parte, dorim ca în «Agora Cărășeană» oamenii să se exprime liber, fără teamă“, a declarat Pavel Aghescu care, în luna octombrie, a împlinit 43 de ani de activitate în Reșița în cele mai diferite domenii: contabilitate, bănci, sănătate, afaceri.

Pe viitor, se dorește înființarea unor filale locale. Pentru început în orașe, iar mai apoi la nivelul comunelor, a mai spus Pavel Aghescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog