Menu

Articol

20.000 de lei amendă pentru doi angajatori cu muncă la negru

În cursul lunii noiembrie 2016, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au efectuat  207 controale, din care 104 în domeniul relaţiilor de muncă şi 103 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 88.500  lei.

„Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 59.500 lei, au fost aplicate în principal pentru: neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă; nerespectare repausului săptămânal; neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă în urma unui control realizat anterior; efectuarea activităţii de mediere de către un angajator fără să fie autorizat în acest sens, etc. Au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru munca la negru, doi angajatori: o asociaţie de proprietari şi unul cu domeniul de activitate – comercializarea produselor petroliere. Inspectorii de muncă au depistat la aceştia două persoane care nu aveau întocmite forme legale de angajare.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 29.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe ce se referă la: efectuarea controalelor medicale la angajare şi periodic; amenajarea corespunzătoare a schelelor; purtarea echipamentului individual de protecţie; instruirea lucrătorilor“, se arată într-un comunicat de presă al ITM semnat de Mihaela Aga.

Powered by Jasper Roberts - Blog