„Reşiţa în 10 dimensiuni” a ajuns la final, iar ultima zi a fost dedicată poetului reşiţean Ion Chichere. La sala de spectacole, a Casei de Cultură din Reşiţa, manifestările au început la ora 18 şi au fost împărţite pe trei secţiuni.
În prima parte Marian Apostol, directorul Casei de Cultură, a mulţumit celor care l-au ajutat la organizarea acestui maraton cultural şi a acordat diplome. Au primit „Diploma de excelenţă”: Primăria Reşiţa, UCM Reşiţa, Lions Club Reşiţa, Foto Club “BANATUL MONTAN”, Teatrul de Vest, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin şi Biblioteca Judeţeana Caraş-Severin. Partenerii media au primit diplome de mulţumire.
La eveniment a participat, vizibil emoţionată şi doamna Elena (Ileana) Chichere, soţia poetului Ion Chichere, care a primit din partea organizatorilor cartea „MANUSCRISE”, scoasă recent de editura TIM din Reşiţa, carte îngrijită de Gheorghe Jurma.
A urmat premierea câştigătorilor Concursului Naţional de Poezie „Ion Chichere”. Despre concursul de poezie, a vorbit Matei Mircioane, care împreună cu Gheorghe Jurma, Cristian Bistriceanu, Clara Maria Constantin şi Costel Stancu, au făcut parte din juriu. Lor le-a revenit sarcina de a alge câştigătorii, din cei aproape 50 de tineri, care au trimis poeme pentru concurs.
Locul I - Bogdan Alexandru Petcu – 20 ani
Locul II - Ioana Vintila – 19 ani
Locul III – Gabriel Mihaila – 30 ani
Au mai primit menţiuni: Medeea Praţa, Romeo Aurelian Ilie, Tudor Voicu şi Anastasia Gavrilovici. Dintre câştigători doar Medeea Praţa din Anina a reuşit să ajungă la festivitatea de premiere şi să-şi primească diploma pe scenă. Celor care au câştigat primele trei locuri, organizatorii le vor trimite, pe lângă diplome şi premiile in bani şi câte o statuetă realizată de sculptorul Doru Vasiuţi.
Seara s-a încheiat cu spectacolul de muzică folk „Cristian Buică şi invitaţii săi”. Dumitru Nicolae Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest, a făcut oficiul de gazdă şi i-a prezentat pe cei care au urcat pe scena Casei de Cultură: Vasile Gondoci din Lugoj, Ionuţ Mangu de la Cluj, poetul Sorin Poclitaru de la Gura Humorului, împreună cu Stefania Iacob (o tânără eleva în clasa a XII-a), Dan Vană de la Calafat şi bineînţeles reşiţeanul Cristian Buică, care a înterpretat doar cântece scrise pe versurile poetului Ion Chichere.
După cum a spus, în încheiere, Marian Apostol, directorul Casei de Cultura şi principalul organizator al maratonului cultural „Reşita în 10 dimensiuni”, se vede că au venit interpreţi din toată ţara ca să omagieze memoria poetului Ion Chichere, doar spectatori din Reşiţa au fost cam puţini.