Menu

Articol

De la an la an, crește numărul zimbrilor de la Armeniș

După ce în urmă cu un an au fost aduși 17 zimbri la Armeniș pentru a popula o zonă prielnică pentru creșterea acestor animale, iată că, vineri, 12 iunie, Rewilding Europe şi WWF România au venit cu un nou transport de 14 zimbri, la Măgura zimbrilor din Munții Țarcu. Animalele provin din centre de reproducere, dar și grădini zoologice din toată Europa. Împreună cu partenerii locali, naționali și internaționali, Rewilding Europe şi WWF România încearcă să creeze un model de dezvoltare durabilă în această zonă a Munților Carpați și de refacere în sălbăticie a populației de zimbri.

Pînă în anul 2019 se estimează  o populație stabilă de 185 zimbri, cu perspectiva de a ajunge la 500 de exemplare în următorii zece ani.

„Vorbim aici de refacerea naturii, de resălbăticire, de readucerea unor specii care au dispărut din această zonă. Ideea este că o natură sănătoasă, pe termen mediu şi lung, va genera şi o societate şi o economie, sănătoase. Încercăm, prin acţiunea noastră, să arătăm comunităţilor locale şi autorităţilor din România, că refacerea naturii, sălbăticia sunt valori de care avem nevoie. În momentul în care vom reuşi să dezvoltăm şi să creăm oportunităţi pentru turism, operate de comunitatea locală şi pentru comunitatea locală, în acel moment vor fi interesaţi să protejeze tot ceea ce e în jurul lor, inclusiv zimbri şi habitatul acestora, iar în acest fel să se creeze un pol de atracţie naturală, nu numai în România, dar şi în toată Europa”, este de părere Csibi Magor, din WWF România.

Pentru astăzi sunt programate la Măgura zimbrilor excursii de observare a animalelor şi plimbări ghidate în zona de resălbăticire. La orele prânzului, va ave loc deschiderea porţilor şi eliberarea în sălbăticie a zimbrilor aduși acum un an.

Powered by Jasper Roberts - Blog