Aşa sună o vorbă părintească, păstată în lada cu învăţături şi luări aminte în materie de educaţie a copilului. Când odrasla devine imposibilă din toate punctele de vedere, când nu mai vrea să înţeleagă nici de ruşine şi nici de frica pedepselor, iar el simte că o ia razna (cu trimitere la Jebel, Gătaia sau Spitalul 9), părintele îşi varsă năduful cu expresia magică care a cuminţit zeci de generaţii de copii: „eu te-am făcut, eu te omor”.
Acum un secol şi ceva, ba chiar mai aproape vremurile noastre, după vorbele astea copilul se potolea instant, datorită educaţiei primite, a respectului faţă de valorile familiei. Astăzi, însă, el nu mai poate fi speriat cu aşa ceva. Ştie că de partea lui sunt legile, regulamentele şcolare, dar şi telefoanele mobile cu care îi filmează pe aşa zişii agresori (mamă, tată). Ştie că îşi poate reclama părinţii ori profesorul că i-au dat o palmă, l-au tras de perciuni ori l-au pedepsit, punându-l la colţ. Pentru toate chestiile astea, repetate, părintele poate fi tras la răspundere penală pentru rele tratamente aplicate odraslei. Şi mai ştie că el are voie să facă mişto de profesoară în timpul orei, chiar să-i tragă o palmă peste fund, o înjurătură ori să-i smulgă catalogul din mână. Legea îl apără. Pentru că e minor, în cel mai rău caz i se va scade nota la purtare, nimic mai mult.
Dar apropos de expresia pur românească cu „eu te-am făcut, eu te omor”. Televiziunile îşi arogă de multe ori meritele în formarea unui actor, artist ori muzician (poate fi şi muzicant ori manelist), lăudându-se că în privinţa lui Ics sau Igrec deţin „drepturi de autor”. Altfel spus, dacă nu ar fi trecut prin studiourile lor, cine ştie prin ce cotloane ale vieţii contemporane i-ar fi purtat paşii. Iar în numele acestor drepturi de autori, unii o comit impardonabil. De râsul curcilor, chiar dacă se numeşte Pro TV. Televiziunea din Tache Prtopopescu, considerată „regina” televiziunilor din România, l-a „omorât” în direct pe actorul Marian Râlea. O voce gravă a anunţat poporul moartea actorului. Lumea înmărmurită în faţa televizorului, la fel şi Magicianul a cărei moarte devenise principala ştire a momentului în România. Râlea s-a ciupit de nas, de ureche şi după ce a văzut că e viu şi nevătămat a sunat la Pro TV să întrebe dacă era adevărată ştirea cu el şi dacă da, cam pe când ar trebui să-şi organizeze înmormântarea şi pomana.
Sigur, cei de la Pro TV şi-au turnat cenuşă în cap, au reluat povestea cu cea mai credibilă televiziune din ţară şi ale bla, bla-uri de acest gen, iar până la urmă l-au convins pe Râlea să-i ierte. Magicianul i-a iertat, înţelegând gafa, imaginaţi-vă, însă, câte bancuri şi ce miştocării au apărut dinspre televiziunile rivale. Ce şi-or mai fi râs în barbă cei de la Realitatea şi mai ales Antenele şi ce comentarii haioase vor avea Cârcotaşii de la Prima TV. Până la următoarea „execuţie” în direct, comisă de o altă televiziune, cei de la Pro TV vor trebui să adopte o altă zicală străbună: ciocul mic şi joc de glesne, în condiţiile în care s-a prăbuşit mitul cu cea mai documentată, instruită şi educată televiziune din spaţiul danubiano-pontic.