Menu

Articol

Gunoaiele judeţului aşteaptă semnarea contractului cu un deponeu autorizat

Una dintre marile probleme ale judeţului, la fel de importantă ca starea drumurilor din  administrarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, este cea a deşeurilor menajere. Întârzierea inadmisibilă a finalizării lucrărilor la deponeul de la Lupac a generat, în timp, numeroase disfuncţionalităţi în privinţa colectării, stocării şi prelucrării gunoiului.

O astfel de problemă a apărut zilele trecute când operatorul judeţean de deşeuri menajere, Green Ecobauer SRL a fost pus în situaţia de a nu colecta gunoaiele din judeţ. Acest fapt s-a datorat încetării autorizaţiei de mediu acordată SC Sacomet Horezu, acolo unde exista deponeul autorizat la care ajungeau gunoaiele din Caraş-Severin. Până la încheierea unui contract cu un alt deponeu autorizat din ţară, deşeurilor au rămas neredicate de Ecobauer SRL.

Acest lucru a avut darul să-i nemulţumească pe locuitorii satelor, buni platnici, din zona Oraviţa. Cum este cazul şi celor din Răcăşdia, în condiţiile în care o bună parte dintre localnici au achitat abonamentul pe întregul an. Primarul Mirco Lechici a fost primul care a reacţionat la sesizările cetăţenilor.

„Datorită faptului ca nu sunt finalizate lucrările la deponeul de la Lupac, depindem de colaboratorii firmei ce colectează gunoiul. Contractele cu cei de la Oradea şi Horezu au expirat, iar situaţia a afectat comuna. Sperăm ca de luni să se remedieze totul prin semnarea unui nou contract cu un alt colaborator. Eu am expus această situaţie şi reprezentanţilor judeţeni", ne-a spus primarul Lechici.

Cei de la Green Ecobauer, prin vocea directorului Sorin Simescu, spun acelaşi lucru, din 31 iulie lucrurile vor intra în normalitate.

Powered by Jasper Roberts - Blog