Menu

Articol

La muncă în Spania, la ambalat de verdeţuri de pus în ciorbă!

Pe vremuri, roşiile româneşti erau considerate printre cele mai bune din lume. Pe atunci, existau culturi cu soiuri autohtone apărute după zeci de ani de experienţe în institutele de cercetare, roșiile fiind trimise la export în toate țările Europei. Astăzi, le importăm și, ceea ce este mai dureros, căutăm să muncim în agricultură pentru alții, în timp ce pământul patriei a ajuns pârloagă.

Spania este una dintre țările Europei care are nevoie permanentă de forță de muncă necalificată în acest domeniu. Este ţara cunoscută nu doar pentru echipele de fotbal Barcelona şi Rea Madrid, ci si pentru celebrii ei căpşunari de origine românească. În acest sens se încadrează și anunțul făcut de Agenţia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin Serviciul de Ocupare EURES Romania, care oferă 200 locuri de muncă vacante pentru munca sezonieră la  ambalat fructe și verdețuri în Spania, în regiunea Lérida.

Sunt solicitate persoane apte pentru muncă (se acceptă și cupluri), cu/fără experiență la ambalat fructe și verdețuri, cunoștințe de limbă română și/sau spaniolă.

Durata contractului de munca este de patru luni, data începerii contractului fiind 1 iunie 2017. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, în două schimburi: dimineața 6 – 14 și după masă 15 – 23. Salariul oferit este de 900 – 1200 euro/lună.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 5 euro/zi (se plătesc doar zilele lucrătoare). Transportul și masa nu sunt incluse.

Persoanele interesate trebuie sa depuna un dosar cu următoarele documente: - copie CI, adeverință medicală „apt pentru muncă”, copie act studii, Curriculum Vitae, la compartimentul EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin, situat în Reşiţa, Strada Traian Lalescu nr 17, până cel târziu in data de 30 martie 2017. Informatii suplimentare pot fi obtinute si la telefon: 0255/212160, de luni pana joi intre orele 8-16,30 si vineri intre orele 8-14. (Foto: ziare.com)

Powered by Jasper Roberts - Blog