În municipiul Reşiţa au fost amplasate containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile – hârtie şi carton, plastic (folie, PET, ambalaje etc.), sticlă, în cele mai importante zone din oraș.
Amplasarea acestor recipiente, de tip clopot, este următoarea: Calea Caransebeșului, intersecție cu Strada Făgărașului un recipient pentru plastic (P) și unul pentru hârtie (H), Aleea Felix – 1 P, aleile și străzile: Tușnad, Buziaș, Făgărașului (bazin de înot), Narcisei, Liliacului, Romaniței, Victoria, Gutâi, Almăjului și Cibinului, cîte un container pentru deșeuri din plastic plastic și din hârtie, Bulevardul Republicii nr. 24 26, un container pentru plastic, Peleaga – 2 P+1H, Făgărașului 31 (Renk) – 1P+1H, Macilor, Gladiolelor, Bulevardul Republicii 23, 25 și 27, Mărghitaș, Galați, Bulevardul Muncii 11 - 13 – câte 1P, Trandafirilor, Breazova, Trei Ape, Bulevardul Muncii 15, 17, 19, Hunedoarei, Roman, Zadei, Pomostului (PT 12), Pomostului, Nicolae Titulescu, Petru Maior (în spatele Comisariatului) și Petru Maior (la fostul Shop), Caen, intersecția cu Strada Căp. I. Poptelecan, Fântînilor și G.A. Petculescu, lângă piața agroalimentară, câte un recipient pentru deșeuri de plastic și de hârtie. La fel și în parcarea de Strada G.A. Petculescu, Piața 1 Decembrie 1918, la parcarea verde,și Ion Corvin. Câte un recipient pentru plastic există în Piața 1 Decembrie 1918, sub funicular, pe străzile, Crișan, Oituz, Primăverii și Albăstrelelor.
Cîte un container pentru plastic și hârtie exită pe aleile și străzile: Domanului (stadion), în cele patru cartiere, Constructorilor, Lipova, Calea Caransebeșului nr. 1, Făgărașului 5, Progresului, Al. Popp, Nicolae Bălcescu, Parâng, Gratz, Piața Republicii, Călărașilor, Plastomet, Cireșului, Văliugului, Zimbrului, Grigore Alexandrescu.
La Secu există trei recipiente pentru deșeurile de plastic, pe Bd. Muncii 13-15, Intim și Triaj sunt câte două recipiente, pentru plastic și sticlă, în Piața 1 Decembrie, unul pentru sticlă, iar în Poiana Golului, un recipient pentru hârtie.
Menirea acestor containere este: facilitarea colectării selective a deşeurilor, împiedicarea formării de depozite la haldinele de gunoi care pot facilita autoaprinderea deşeurilor eliminate, reducerea cantităţii de deşeuri eliminată în depozite și eliminarea colectorilor ambulanţi de la platforme şi, implicit, mai multă curăţenie în jurul şi la platformele de colectare a deşeurilor.
Colectarea selectivă a deşeurilor şi trimiterea acestora spre valorificare şi reciclare reduce gradul de poluare.
„Pe această cale, rugăm cetăţenii municipiului să utilizeze aceste recipiente iar în cazul în care pe platforma din vecinătatea domiciliului nu se găseşte decât un singur container de colectare selectivă, depozitarea se va face în amestec (hârtie, plastic, pixe de bere sau de suc).
De asemenea, rugăm operatorii economici, producătorii de deşeuri de ambalaje, să se conformeze prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicată, iar instituţiile publice şi unităţile şcolare să respecte prevederile Legii 132/2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice“, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Reșița.