Menu

Articol

Meserie, brăţară de aur! Elevii Colegiului Economic din Reşiţa nu vor fi şomeri!

La Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa, cu prilejul programului „Săptămâna Meseriilor”,  propus de Ministerul Educaţiei, a avut loc, joi 23 martie, o acţiune de promovare a meseriilor cuprinse în planul de şcolarizare a învăţământului profesional. În cadrul acţiunii, elevii claselor profesionale şi-au prezentat produsele alimentare preparate la orele de practică şi au făcut demonstraţii de gătit, preparat, frământat aluatul, copt, servit alimente şi băuturi. La eveniment au participat elevi din clasele a 8-a ai şcolilor gimnaziale din judeţul Caraş-Severin, invitaţi de către conducera colegiului, care, astfel, au avut ocazia să vadă cum se învaţă şi se practică meseriile de bucătar, cofetar, patiser, brutar, ospătar, vânzător etc.

„Pregătim elevi în meserii în care nu există şomeri!”

Referitor la acţiune, directorul Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa, Lenuţa Ciurel, ne-a declarat:

„Noi, am organizat activităţi cu elevii de la şcoala profesională, în care fiecare clasă îşi prezintă rezultatele muncii şi competenţele pe care şi le-au format. Avem ateliere pe domeniul alimentaţie, în care elevii pregătesc deserturi de bucătărie, pentru meseria de bucătar, pregătesc coqtailuri nealcooloce şi sevesc aceste preparate, datorită faptului că pregătim elevi şi pentru meseria de ospătar-chelner-vânzător în unităţi de alimentaţie. Avem standuri de prezentare a produselor de brutărie şi produselor din carne, realizate de elevii claselor de industrie alimentară şi mai avem un stand de promovare şi comecializarea sucurilor, pentru elevii din domeniul comerţ”.

„Elevii noştri se pregătesc în meserii care sunt căutate pe piaţa muncii, agenţii economici din Reşiţa şi din judeţ ne solicită pentru a lua elevi în practică, dar, avem şi mobilităţi profesionale de nivel european, prin proiectele ERASMUS pe care le-am accesat şi le derulăm, în care elevii fac practică la agenţi economici din Europa. Practic, noi pregătim elevi în meserii în care nu există şomeri pe piaţa muncii!”, a mai spus Lenuţa Ciurel.

„Să recunoaştem, nu toţi elevii sunt olimpici!”

 „Avem elevi foarte buni în clasele profesionale, silitori şi îndemânatici. Îi invităm pe elevii care termină gimnaziul să se înscrie la şcoala noastră profesională. Haideţi să recunoaştem, nu toţi elevii sunt olimpici! Aşa că, mulţi tineri care au aptitudini practice, ori cei care doresc să dobândească aptitudini practice, pot veni la noi să înveţe meserii frumoase, care le asigură un viitor”, a spus Anca Jurescu-Gaiţă, cadru didactic la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa,

În prezent, la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa sunt 128 de elevi la şcoala profesională, iar în planul de şcolarizare de anul viitor sunt prevăzute clase pentru calificările, bucătar, patiser-cofetar, brutar-patiser, ospătar, vânzător şi recepţioner-distribuitor.

Powered by Jasper Roberts - Blog