Menu

Articol

Nelu Popa - Tăițelu

În ultima ședință a Consiliului Local Reșița, deputatul PSD Ioan Benga îi avertiza pe angajații primăriei în privința alegerii prrimarului în 5 iunie, dacă nu doresc să-și piardă locurile de muncă. Sigur, un avertisment marca Benga, populist, mai cu seamă că fusese făcut cu puțin timp înainte de alegeri.

Sincer, nu cred că prioritatea primarului ales, Nelu Popa - Tăițelu, este să dea oameni afară din primărie, chiar dacă la un moment dat afirmase ceva despre acest subiect. Nu mi se pare prioritar și nici înțelept să facă asta și nici nu cred că ar da bine pentru o persoană care vine din mediul privat. Este adevărat, o echipă pe care să se sprijine, de la care să aștepte soluții, chiar și sfaturi sau care să se implice alături de el este necesară. Cum tot la fel de adevărat este că nu toți angajații primăriei își justifică lefurile câștigate, însă de acest aspect este timp suficient să se preocupe în cei patru ani de mandat.

Prioritatea în acest moment pentru Nelu Popa - Tăițelu sunt gunoaiele pe care, de ceva timp, vechea conducere a primăriei le plimbă de la Ana la Caiafa, spre nemulțumirea agenților economici și a ONG-urilor care militează pentru un mediu curat. Un oraș cu gunoaiele aruncate peste tot, dă impresia unui oraș neguvernabil, cu o administrație necredibilă pentru cei care vor să investească în el. La prima vedere, situația pare fără ieșire, fără soluție. Municipalitatea nu are acces la groapa de gunoi pe care tot ea a închiriat-o SC Green Ecobauer SRL. E ca într-un film cu proști, în care unii s-au îmbogățit din gunoiul care, la fel ca și banii, nu are miros și nici culoare politică.

O altă prioritate a începutului de mandat al lui Popa - Tăițelu ar trebui să fie transportul public de călători, un serviciu perimat, care ne aruncă cu cel puțin 20 de ani în urma altor orașe din România, ca să nu mai vorbesc de Europa. Ca și în cazul gunoaielor, depozitate în prezent pe platoul fostului abator de la Moniom, administrația locală ar trebui să pună piciorul în prag și să le ceară celor de la RO-A-TIR să nu-și mai bată joc de reșițeni. Nu știu ce ar trebui să facă în acest sens. Să-i amendeze, să nu le mai acorde subvenția, să-i reclame la Mediu, la Strasbourg. Habar nu am. E treaba administrației cum ar trebui să procedeze pentru ca localnicii să nu mai îndure iadul din autobuzele RO-A-TIR. Să facă în așa fel încât să intrăm și noi în normalitate. Măcar cu gunoaiele și transportul public de călători. E mult? Dacă vom continua să gândim ca și până acum, e foare mult, dar dacă vrem o țară ca afară, nici măcar nu ar trebui să ne punem astfel de dorințe ce țin străzi asfaltate, de gunoaie colectate selectiv și la timp, de parcuri amenajate, de locuri de joacă pentru copii, de chiștoace aruncate pe trotuare, de flegmele frustraților.

Și încă ceva, acum la depunerea jurământului. Înainte să se gândească la cei pe care ar trebui să-i dea afară  din primărie și pe cei care ar trebui să-i aducă în loc, Ioan Popa ar trebui să găsească soluții la tot ce este de făcut de acum încolo,  pentru ca să merite încrederea miilor de oamenii care au văzut în el nu doar omul de succes, autorul unor branduri precum Monte Banato și Ponton, ci și speranța, pe care tot el a insuflat-o în campanie, de a nu mai pleca din Reșița în căutarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune.

Altfel, la sfârșitul mandatului său vom mai bifa un nume de primar al Reșiței. Și cam atât.

Powered by Jasper Roberts - Blog