A treia zi și ultima, 15 iunie 2018, a Colocviilor „Reflex“, de la Băile Herculane, ediția XVIII-a, a început cu prezentarea celui mai nou număr al revistei „Reflex”, de către redactorul-şef, Octavian Doclin, și a volumului apărut de curând, „Docliniada“, a continuat cu festivitatea de premiere a scriitorului Toma George Maiorescu și a artistului plastic, Silviu Orăvitzan, şi s-a încheiat cu un regal de poezie, denumit „Rotonda Poeților ‒ Pietre pentru templul meu”.
Despre revista „Reflex“, Octavian Doclin a declarat că este importantă datorită colaboratorilor deosebiți pe care are onoarea să îi aibă ca autori de texte.
Considerații la adresa revistei „Reflex“ au mai făcut: scriitorul Ion Marin Almăjan („o revistă este importantă datorită colaboratorilor de prestigiu”), poetul Nicolae Sârbu („revista Reflex este o revistă necesară, iar Doclin continuă să surprindă și să fie un personaj contradictoriu, dar, în privința operei este un om foarte organizat“) și prof.univ.dr. Vasile Petrica.
Au fost făcute aprecieri la adresa Adei Mirela Chisăliță, critic literar și om de cultură care are o contribuție majoră la revista „Reflex“.
„Docliniada“, recenta apariție editorială, semnată de Octavian Doclin a fost prezentată de autor, fiind considerată de către acesta (cu autoironie?) ca o pregătire pentru posteritate.
Ion Marin Almăjan a apreciat „Docliniada“ ca fiind „o carte omagială, o bibliografie masivă, dacă mai era cazul, pentru cei din afară, cu tot ce a făcut și scris Octavian Doclin, personalitate specială.“
La capitolul, „Bănățenii și filmul”, au fost prezentate filmele „Negustorul de amintiri” și „100 de ani de cinematografie românească”, realizate de Ioan Cărmăzan, precum şi „Tata Oancea“ și „Bottlik“, ambele semnate de Vasile Bogdan.
La momentul festiv dedicat celor doi creatori, Toma George Maiorescu şi Silviu Orăvitzan, premiile au fost acordate de Societatea Poeţilor Franţei (SPF), prin vicepreședintele acesteia, Michel Bénard. Michel Bénard a făcut laudatio celor doi sărbătoriți.
De precizat ar fi că scriitorul Toma George Maiorescu este născut la Reşiţa, iar pictorul Silviu Orăvitzan, la Ciclova Montană - Oraviţa, ambii creatori împărţindu-şi existenţa între America şi România.
Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Județean Caraș-Severin și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.